Gazete Vatan Logo

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı | Türkler Geliyor vizyonda mı, oyuncuları ve konusu nedir?

Mehmet Bozdağ'ın senaryosunu kaleme alıp yapımcılığını üstlendiği, yönetmen koltuğunda Kamil Aydın'ın oturduğu Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı, büyük bir merakla bekleniyor. Fatih Sultan Mehmet’in Avrupa seferlerini anlatan film dün vizyona girdi. Türkler geliyor: Adaletin Kılıcı filminin konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı | Türkler Geliyor vizyonda mı, oyuncuları ve konusu nedir?

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinin yapımcısı ce senaristi olan Mehmet Bozdağ yeni bir filme imza attı. Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı isimli film dün vizyona girdi. Vizyon haberlerinden sonra filmi merak eden sinemaseverler, Türkler Geliyor filminin konusu nedir? Türkler Geliyor oyuncular kimlerdir? gibi sorulara cevap aramaya başladı. İstanbul'un fethinin ardından hedefini Roma olarak belirleyen Fatih Sultan Mehmet'in Avrupa'daki ilerleyişini, ona ölümüne bağlı savaşçı birliği Akıncılar'ın hikâyesi üzerinden ele alınan film hakkında merak edilenleri derledik. İşte Türkler Geliyor filminin konusu ve fragmanı…

TÜRKLER GELİYOR: ADALETİN KILICI FİLMİNİN KONUSU

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı, Balkan coğrafyasındaki zulmün önüne geçmek için zorlu bir mücadeleye girişen Fatih Sultan Mehmet'in seçkin savaşçı birliği Akıncıların hikayesini konu ediyor. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethinin ardından rotasını Roma’ya çevirir. Ancak bu sırada Sırp kralı Lazar, Fatih Sultan Mehmet’in Avrupa’daki kararlı ilerleyişinin önüne geçmek ister. Fatih Sultan Mehmet'e ölümüne bağlı olan Akıncılar, Osmanlılara karşı Katolik dünyası ve Papa ile ittifak kuran, Balkan coğrafyasında büyük bir zulme neden olan Lazar’ın planını bozmak için, harekete geçer. Fatih’in Akıncıları, hak ve adaleti sağlamak ve yaşanan zulme dur diyebilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

Haberin Devamı

">TÜRKLER GELİYOR FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TÜRKLER GELİYOR OYUNCULARI

Ağustos ayında çekimleri başlayan Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı filminin senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin ve İsa Yıldız yazarken, yönetmen koltuğunda Kamil Aydın oturdu. Filmin müziklerini ise Cem Öğret yaptı.

Emre Kıvılcım

Levent Özdilek

Ece Çeşmioğlu

Ebru Özkan

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI: BU TARZ FİLMLER DIŞARIDA DA REYTİNG BULMALI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugün vizyona giren "Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı" adlı yapımı, film ekibiyle birlikte izledi.

Altunizade'deki Capitol AVM'de gerçekleşen gösterimin ardından açıklama yapan Ersoy, tam bir Mehmet Bozdağ filmi olduğunu anlatarak, "Mehmet, artık biraz teknolojiyi de kullanmaya başladı. Bir de kendisiyle filmle ilgili detaylar hakkında görüşürken söyledi, yatırım da yapıyor artık. Bu platoyu uzun vadede kullanma şansı olacak. Turizm amaçlı da kullanacakmış, o da beni ayrıca sevindirdi. Bu tarz filmler açıkçası sadece iç pazara yönelik değil, dışarıda da reyting bulma ihtimali olduğu için turizmin tanıtımı, Türkiye olgusunu anlatmak açısından da faydalı. Ben başarılı buldum. Beklentilerimle orantılı oldu. Tebrik ederim." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Ersoy, yapımın 40 ülkede vizyona girecek olmasının sürpriz olmadığını söyleyerek, Türk dizileri gibi, Türk filmlerinin de dünyaya açılması gerektiğini, bu anlamda ellerinden gelen desteği vereceklerini aktardı.

Kendisinin de iyi bir izleyici olduğunu kaydeden Ersoy, "Bakan olduktan sonra da gitmeye çalışıyorum. Tabii daha yoğun oluyoruz. Eskisi gibi olmuyor ama özellikle Türk filmleri son zamanlarda çok gişe yapmaya başladı. Ben de her fırsatta hafta sonları açıkçası gitmeye çalışıyorum. Takip ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Diriliş Ertuğrul" ve "Kuruluş Osman" gibi unutulmaz yapımlara imza atan yapımcı Mehmet Bozdağ da Bakan Ersoy ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in filmi izlemeye gelmelerinin kendilerini onurlandırdığını söyleyerek, "Sağ olsunlar, var olsunlar. Onların desteğini her zaman hissediyoruz. İnşallah daha iyi projelerle bu memlekete, bu millete hizmet ederiz." ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, filmin mükemmel olduğunu belirterek, "Bu filmi anlatmakla başarılı olamayız. Ancak izlenir. Baştan sona her dakikası bir heyecan. Özellikle gençlere çok güzel mesajlar var. Tebrik ediyorum. Başta Mehmet Bey olmak üzere tüm ekibi kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRK OYUNCULARIN YABANCI OYUNCULARDAN HİÇBİR EKSİĞİ YOK"

Filmin genç başrol oyuncusu Emre Kıvılcım da Bozdağ'ın yaklaşık iki yıl, kendilerinin ise bir senedir yoğun bir şekilde bu filme hazırlandıklarını kaydederek, "Çok emek verdik. Güzel bir iş zaten bekliyorduk ama izleyince gerçekten emeklerimizin karşılığını aldığımızı görüyorum. Şimdiden herkese iyi seyirler diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

Başrol oyuncusu Levent Özdilek ise Türk oyuncuların Hollywood oyuncularıyla yarışacak seviyede olduğunu ifade ederek, "Türk oyuncular olarak hiçbir eksiğimiz yok dünyanın hiçbir yerindekilerle. Hepsiyle de yarışabiliriz. Sadece bizim için önemli olan, cesur yapımcılar ve devletin sağlam desteğini istiyoruz. Yoksa hiçbir eksiğimiz yok dünyadan." değerlendirmesini yaptı.