Gazete Vatan Logo

Türkler akıllı ve pahalı seviyor!

Casper CEO’su Charlotte Lamprecht, yurt dışında fiyatı 1.000 TL’nin altındaki telefonlar tercih edilirken Türkiye’de 1.000 TL üzeri ürünlerin payının arttığını söyledi. Lamprecht, “Başka pazarlarda yüksek fiyatlı ürünlerde artış görmüyoruz. Türkiye benzersiz” dedi.

Türkler akıllı ve pahalı seviyor!

Kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan Casper, 3 yıl önce girdiği akıllı cep telefonu pazarında agresif büyüme hedefi koydu. 3 yılda 1 milyonun üzerinde akıllı cep satan Casper, 14’üncü modeli olan Casper VIA A1’i satışa çıkardı. 1.499 TL’den rafta yerini alan yeni telefonda bu yıl için 100 bin adet satış hedefleniyor. Şirketin bir diğer hedefi ise şu anda yüzde 2.2-2.5 arasında olan pazar payını 2020’ye kadar yüzde 15’e çıkarmak.

Türkiye gibisi yok

Yeni akıllı telefonlarını tanıtan Casper CEO’su Charlotte Lamprecht, “2020 yılına kadar her yıl 3 ila 5 kat arasında büyüyerek, ilk 3 akıllı telefon markasından biri olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizin gerçekçi, yüzde 15 pazar payı çıtasının da ulaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Bu yıl toplamda 400 bin adet akıllı telefon, 500 bin adet bilgisayar olmak üzere toplam 900 bin adetlik satış hedefimiz var. 2017’de yüzde 33 büyüme ile bu hedefi 1.2 milyon adet olarak belirledik” dedi.

Pazarla ilgili de ilginç bilgiler veren Lamprecht, dünyada 1.000 TL’nin altındaki telefonlar tercih edilirken sadece Türkiye’de 1.000 TL’nin üzerinde ürünlerin payının arttığını vurguladı. Bu yıl 12 milyon adet olması öngörülen cep telefonları satışında 1.000-1.500 TL’lik ürünlerin payının yüzde 30.8 olduğunu kaydeden Lamprecht, şöyle devam etti: “Geçen yıl bu orar yüzde 21.3’tü. 2 bin TL ve üzerindeki cihazların payı yüzde 11.2. 1.000 TL altında fiyatı olan ürünlerin payı geçen yıl yüzde 41.7 iken bu yıl yüzde 36’ya geriledi. TRT vergisinin artması ve 4.5G’ye geçişin bunda etkisi de olabilir ama bu Türkiye dışında görmediğimiz bir tablo. Başka pazarlarda yüksek fiyatlı ürünlerde artış görmüyoruz. Bu açıdan Türkiye benzersiz.”

Haberin Devamı

25 yılda 10 milyon ürün sattı

CASPER, 25 yılda 10 milyonun üzerinde Casper ürününü tüketicilerle buluşturdu. Türkiye’de her 5 kişiden biri hayatı boyunca Casper markalı bir ürün kullandı ya da kullanıyor. Şirket; 50’nci yılında her 2 kişiden birinin Casper ürünü kullanmasını hedefliyor. Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman, Casper VIA A1’in kullanıcının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandığını söyledi. Karaman, bu cihazla hem donanım, hem yazılım hem servis anlamında iddialı olduklarını anlattı.

Haberin Devamı

Güzelleştirme modu var!

FERAy Karaman, cihazla ilgili şu bilgileri verdi: “Casper VIA A1; 5.5 inç Full HD IPS ekranı, 13 MP arka ve 8 MP ön kamerası, 4 GB RAM, 1.8 GHz hızında 8 çekirdekli işlemciyle kullanıcıların beklentilerini karşılamanın ötesine geçiyor. Parmak izi, çift SIM ve Cat 6 desteği mevcut. Casper VIA A1’de cilt güzelleştirme ve benzeri birçok çekim modu bulunuyor. Çocuk Modu ile çocuğunuz izin verdiğiniz uygulamayı ve belirlenen sürede kullanabiliyor. Çift Pencere sayesinde aynı anda birçok uygulamayı eş zamanlı kullanabilirsiniz.”