Gazete Vatan Logo

Türkler Afrin’e geliyor korkusu

YPG Türkiye’nin Afrin’e bir harekata hazırlandığını, kent sınırına askeri sevkiyat yaptığını belirterek Ankara’yı ABD’ye şikayet etti. Sosyal medyada ‘Afrin’i kurtarın’ diye kampanya başladı

Türkler Afrin’e geliyor korkusu

Türkiye’nin Suriye’nin Halep kentinin kuzeyinde yer alan Afrin kenti sınırına askeri yığınak yaptığı iddiası PKK’nın Suriye uzantısı YPG’de paniğe sebep oldu. Afrin kenti, Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG’nin elinde bulunuyor. Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Türkiye’nin Afrin sınırına askeri sevkiyat yaptığını belirterek, Suriye içerisinde de askeri sevkiyat yapıldığını söyledi. Türkiye’nin Afrin’e bir harekat yapmak için sınıra yığınak yaptığını aktaran Mehmud, şöyle devam etti: “Türkiye Afrin için güçlerini Azez ve Mare’ye getiriyor. Hem de sınıra bir askeri sevkiyat yapıyor. İdlip tarafında da sevkiyat yapıyor. Ağır silah sevkiyatı yapıyor. Ne kadar silah sevkiyatı yapıldığına ilişkin net bir rakam veremiyoruz. Türkiye ve grupları (ÖSO) zaten Afrin’e saldırıyorlar.”

‘İzliyoruz’

Mehmud, Türkiye’nin Rusya’dan cesaret alarak Afrin’e müdahale etmek istediğini da iddia etti. Mehmud, Rusya, Türkiye ve İran arasında yapılan ittifakla Türkiye’nin cesaret alarak böyle bir müdahalede bulunmak istediğini öne sürdü. YPG konuyla ilgili olarak Rakka operasyonunu beraber yürüttüğü ABD’ye de şikayette bulundu. ABD’nin öncülük ettiği Koalisyon Güçleri’nin sözcüsü Albay Ryan Dillion, ‘Evet Türk birliklerine ilişkin bir hareketlenme biz de tespit ettik. İzliyoruz’ açıklaması yaptı.

Haberin Devamı