Gazete Vatan Logo
Magazin Türkiye’yi kendimize hayran bırakacağız!

Türkiye’yi kendimize hayran bırakacağız!

‘%100 Urban Music’ serisi kapsamında ilk kez Türkiye’ye gelmeye hazırlanan Belçikalı indie rock grubu Intergalactic Lovers, “Türkiye’deki herkesi Intergalactic Lovers hayranı yapmayı planlıyoruz” dedi

Türkiye’yi kendimize hayran bırakacağız!

Yaklaşık 10 yıl önce kurulan ve adını dünyada duyurmayı başaran rock grubu Intergalactic Lovers, Türkiye’de konser vermeye hazırlanıyor. Ülkemize ilk kez gelen ve çok heyecanlı olduklarını söyleyen grup üyeleri; vokalist Lara Chedraoui, gitarist Maarten Huygens, basçı Raf De Mey ve davulcu Brendan Corbey, müziği, kariyerlerini ve ilham kaynaklarını anlattı.

İstanbul’u ilk ziyaretiniz mi olacak? Fanlarınızı konserde neler bekliyor? Intergalactic Lovers olarak ülkenizi ilk kez ziyaret edeceğiz. Gruptan bazı üyeler çeşitli sebeplerle ziyaret etmiş ama grup olarak ilk kez sahnede karşınızda olacağız ve çok heyecanlıyız. Herkesi Küçükçiftlik Park’a bizimle tanışmaya bekliyoruz.

Müzik sektörü son yıllarda bayağı bir değişiklik yaşadı. Bu değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnternet, sosyal medya, streaming platformları hayatımıza girdi, önem taşımaya başladı. Fiziksel albüm satışı neredeyse tarihe karıştı. Bu durum üretimin de oldukça hızlanmasına neden oldu. Her gün yüzlerce yeni isim, şarkı upload ediliyor, dijital ortamlar sayesinde müzik artık çok hızla yayılıyor.

Haberin Devamı

Hangisi sizi daha çok heyecanlandırıyor; stüdyoda olmak mı, sahnede olmak mı?

İkisi de tamamen farklı dünyalar, farklı heyecanlar. Biri olmadan, diğer olmuyor. Her ikisini de farklı sebeplerden dolayı seviyoruz.

Hayattaki en büyük ilham kaynağınız, tutkunuz nedir, müzik için?

En büyük ilham kaynağımız hayatımızın kendisi, dördümüz ve yaşadığımız hayatın hikayeleri. Tutkumuz, müziğin herhangi bir sanat formu gibi, yalnızca seyirciyi hareket ettirmenin bir yolu olmadığı gerçeğidir.

2018 için planlarınız neler?

Bol bol gezmeyi, konser vermeyi ve Türkiye’deki herkesi Intergalactic Lovers hayranı yapmayı planlıyoruz.