Gazete Vatan Logo

Türkiye’yi 2023’e dijitalleşme taşıyacak

Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Türkiye’yi 2023 ve ötesine taşıyacak ana unsur dijitalleşme olacak. Bu konuda en yakın fırsat 4.5G teknolojisi. 4.5G için yaptığımız yatırımlarla Türkiye’de ‘en geniş kapsamaya sahip operatör’ olmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

Türkiye’yi 2023’e dijitalleşme taşıyacak

Vodafone Türkiye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dijital Dönüşüm Zirvesi, drone ve yüz izleme gibi dijital teknolojilerin kullanıldığı, aynı zamanda ışık gösterisinin de yapıldığı Türkiye’nin ilk interaktif dijital senfonisiyle başladı. “Dijital Dönüşüm’ün parçası ol” temasıyla dijitalleşmenin lider isimlerini Türkiye’de buluşturan zirvede, yerli ve yabancı çok sayıda konuşmacı dijitalleşmenin hayatı nasıl değiştirdiğini anlattı. Zirvenin açılışını yapan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Her şey hızla dijitalleşiyor, her şey hızla dönüşüyor. Sanattan spora, iş hayatından özel hayatımıza, her alanda tüm ezberlerin bozulduğu bir geleceğe doğru koşar adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Hem bireyler hem şirketler hem de nesnelerin saniyede 1 Gigabit’lik yaygın genişbant bağlantı hızından faydalanabileceği yeni bir toplum düzeni doğacağını kaydeden Öğüt, şöyle devam etti:

4.5G büyük bir fırsat

‘Gigabit toplumu’ adı verilen bu yeni yaşam her yerden, her zaman erişilebilen, bireyleri, kurumları ve nesneleri birbirine bağlayan bir internet altyapısı ile gerçek olacak. 1 Nisan sabahı itibarıyla Türkiye ile tanıştıracağımız 4.5G de aslında Gigabit Toplumu’na giden yolda ilk ve en büyük adım olacak. Vodafone olarak, ‘4bucakG’ vizyonumuzla Türkiye’nin her yerine ve herkese 4.5G’yi götürerek Gigabit Toplumu’nun oluşumuna liderlik edeceğiz.Türkiye’yi 2023 ve ötesine taşıyacak ana unsur dijitalleşme olacak. Bu konuda en yakın fırsat 4.5G teknolojisi. 4.5G için yaptığımız yatırımlarla Türkiye’de ‘en geniş kapsamaya sahip operatör’ olmayı taahhüt ediyoruz.”

Haberin Devamı

Zirvede, Dijital Dönüşüm’ün öncülerinden WPP’nin Kurucusu ve CEO’su Sir Martin Sorrell de söz aldı. Pazarlama ve iletişim gurusu Sorrell, “Türkiye; Endonezya, Filipinler, Vietnam, Kolombiya, Arjantin gibi büyüyen ülkeler içinde önemli bir konumda. Türkiye’de işinizi 2 katına büyütme olasılığınız hep var” dedi.

Türkiye, 5G’de ilklerden olacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, ulusal genişbant stratejisi ile ilgili çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını belirterek, Türkiye’nin 5G ve daha yenilikçi teknolojileri ilk kullanan ülkelerden biri olacağını söyledi. 4.5G hizmetinin genişbant yol haritasının önemli bir yapı taşı olduğunu kaydeden Sayan, buna karşın vizyonlarının 4.5G ile sınırlı olmadığını ve Türkiye’nin daha yenilikçi teknolojileri ilk kullanan ülkelerden olacağını söyledi.

Haberin Devamı