Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye yatırımı kesmeye çalışıyorlar

Ali Ağaoğlu, Batı’nın Türkiye’ye Körfez’den gelen parayı kesmek istediğini belirterek, “Bankalar, ‘Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın’ çağrısında bulunuyor” dedi

Türkiye’ye yatırımı kesmeye çalışıyorlar

Türkiye’deki projelerinde Körfez yatırımcısına yoğun satış yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Batılı bankaların ‘Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın’ şeklinde Körfez yatırımcılarına resmi yazı gönderdiğini söyledi. Ağaoğlu, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesindeki sebebin Türkiye’ye yurt dışından gelen parayı kesmek olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Amerika’da en son Suudi Arabistan için alınan karar ortada. Dünyada Körfez parası dolaşıyor. Batı bu paraya el koymak için her şeyi yapıyor. Bunların hepsi oyun. Körfez parasının onlar dışında gidebileceği tek güvenli yer Türkiye. Türkiye’ye Körfez parası gelmesin diye Moody’s böyle bir karar alıyor.”

Türkiye’ye ihtiyacımız var

Suudi Arabistan’ın çok önemli bir grubuyla görüştüğünü anlatan Ağaoğlu, “Batıdaki bankalar, ‘Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın’ diye resmi yazı gönderiyor Körfez’deki yatırımcılara. Onlar buna dikkat ediyor ama nereye yatırım yapacaklarını da biliyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde 5 emir ile görüştüm; ‘Türkiye’nin bize 1 ihtiyacı varsa bizim Türkiye’ye 3 ihtiyacımız var. Türkiye, İslam’ın kalesi, o giderse domino etkisi yapar hepimiz gideriz’ diyorlar. Hepsi de resmi olmayan ortamlarda söylüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ağaoğlu, Körfez’deki yatırımcıların, bankaların kendilerine neden yazı yazdığını bildiğini dile getirerek, ancak onların hâlâ Batı’ya bağlı olduklarını ve bir anda bu parayı Türkiye’ye getirmekten imtina ettiğini söyledi. “İstek var ve bu para gelecek. Moody’s sonrası da istek devam ediyor” diyen Ağaoğlu, bölgeden gelen yatırım isteklerinin açıkça devam ettiğini vurguladı.

250 daire kirası bağışlıyor

Maslak 1453’te 4 tane kuleyi tamamen yabancı yatırımcılara sattıklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, yatırımcıların bu gayrimenkulleri nasıl değerlendiriceğinin sorulması üzerine şunları söyledi: “4 kuleden 2’si apart otel olacak. Diğerleri de kira geliri elde etmek istiyor. Hatta Suudi Arabistanlı bir yatırımcımız 250 daireden alacağı kira gelirini Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine bağışlıyor.”

Haberin Devamı

Maslak 1453’te yüzde 5 peşinatla daire satacak

Ağaoğlu, Maslak 1453’te kalan son 200 daire ve 73 ofis için kampanya başlattı. Projede yaşamın başladığını vurgulayan Ağaoğlu, 4 bin 800 konutluk projede, 1.500’ün üzerinde daire teslim edildiğini söyledi. Kampanyaya ilişkin bilgi veren Ağaoğlu, “Yüzde 5 peşinatla ev satıyoruz. 60 ayda yüzde 0.42, 120 ayda yüzde 0.70 faiz oranı var” dedi. Proje için taahhüt ettikleri hasılatın 3.2 milyar lira olduğunu belirten Ağaoğlu, “Şu anda 6.9 milyar lira oldu. Daha 3 ofis bloğumuz satışa çıkmadı” diye konuştu.

‘İFM için 1 milyar TL harcadım’

İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinde altyapı işlerini üstlendiklerini hatırlatan Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “8.5 milyon metrekare hafriyat çıkardık. Altyapı ve metro istasyonunu yaptık. 600 bin metrekarelik otopark yapıyoruz. Bunlara karşılık 350 bin metrekarelik satılabilir alan elde ettik. Kaba inşaatlar bitti, 1 milyar lira para harcadık, henüz satışa çıkmadık. Acelemiz yok, buradaki diğer firmaları bekliyoruz” diye konuştu. İFM’deki gecikmenin sorulması üzerine Ağaoğlu, “İFM bir devlet projesi. Yapılması elzem.”

Haberin Devamı