Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye yatırım yapan pişman olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yatırım yapan hiç kimsenin pişman olmadığını belirterek, “Uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güvenleri artarak sürüyor” dedi

Türkiye’ye yatırım yapan pişman olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemize güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır. Uluslarararası yatırımcıların ülkemize olan güvenleri artarak sürüyor” diye konuştu.

Erdoğan, Anadolu Grubu Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri’nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Etap Gıda’nın önemli bölümünün ihracata yönelik yılda 100 bin ton meyve işleyeceği 125 milyon lira yatırım değerine sahip bu üçüncü fabrikasının şehre kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik etti. Anadolu Grubu’nun 110 milyon dolar yatırımla içecek şişeleme fabrikası da açtığını belirten Erdoğan, söz konusu tesisin de ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yatırımlar hızlanıyor

Erdoğan, Türkiye’nin üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde gerçekleştirilen yatırımların, uluslararası boyutuyla ayrıca önem arz ettiğini söyledi.

Rüzgar enerjisi ihalesine katılan 8 şirketin 4’ünün Alman olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Diğer uluslararası yatırımcılar da ülkemizdeki projelerini askıya almak bir yana hızlandırmayı tercih ediyor. Eğer güven olmazsa böyle bir şeye bunlar gelir mi? Geldi, geliyorlar. 1-2 aydır yoğun şekilde bu yatırımlar devam ediyor. Biz, her zaman birlikte kazanalım çağrısı yaptık, bu anlayışla hareket ettik. Bugün burada örneklerinden birisine şahit olduğumuz üzere, uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güvenleri artarak sürüyor.”

Haberin Devamı

Geleceğe inancımız tam

Anadolu Grubu, Anadolu Etap ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Isparta’da açılan 2 yeni tesisi ile meşrubat ve tarım sektörlerine global ortakları ile beraber 10 yılda 1 milyar 350 milyon dolar yatırdıklarını söyledi. Özilhan, halen faaliyetlerini 19 ülkede sürdürdüklerini, doğrudan ve dolaylı olarak 70 bin kişiye istihdam sağladıklarını ve her yıl faaliyet gösterdikleri bölgelere organik olarak 500 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özilhan, şöyle devam etti: “Coca-Cola İçecek en gurur duyduğumuz işlerimizden biri. Tarımdan soğutma sanayine kadar birçok sektöre yatırım ve istihdam katkısı sağlıyoruz. Ekonomiye kattığımız her 1 TL ile 7 TL’lik değer yaratıyoruz. Türkiye’nin geleceğine inancımız tam. Yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

181 milyar dolar kazandırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 1984-2001 yılları arasında uluslararası yatırım noktasında aldığının 13.5 milyar dolar olduğunu belirterek, “2002-2016 yani 14 yıl içerisinde aldığımız yatırım tutarı 181 milyar dolar” dedi. Erdoğan, uluslararası yatırımcılara yeni projeleri için her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Coca-Cola’nın yönetim üssü

Coca-Cola olarak Türkiye’nin büyümesine şahitlik ettiklerini belirten Coca-Cola Company’nin Başkanı Muhtar Kent, “Bu süreçte ortaklarımızla ve Türkiye’nin potansiyeline olan inancımızla yatırıma devam ettik” dedi. Kent, şunları kaydetti: “Türkiye 200’den fazla ülkeden oluşan küresel Coca-Cola operasyonları içerisinde önemli bir yönetim üssü haline geldi.”

OHAL terörle sınırlı

Haberin Devamı

cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye’deki yatırım ortamını hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için cazip kılacak önlemleri aldığını, almaya da devam ettiğinine dikkati çekti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Birilerinin sürekli gündeme getirdiği olağanüstü hal, sadece terörle mücadele ile sınırlıdır. OHAL girişimcilerimizin, sanayicilerimizin yaptığı yatırımların önünü kesmeye değil, onları güvence altına almaya yöneliktir. İstihdamdan vergiye, altyapıdan ihracata kadar her alanda yatırımcıların önünü açarak büyümemizi, gelişmemizi hızlandıracak adımları atıyoruz. Nitekim büyümeden ihracata, üretimden istihdama tüm ekonomik göstergeler olumlu yönde bir seyri işaret ediyor.”