Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye ‘yabancı kel’ akını!

Sağlık turizminin Türkiye’ye yalnızca saç ektirme kapsamında katkısı yıllık 2,5 milyar dolar. Sadece Almanya’dan yılda 60 bin kişi Türkiye’de saç ektiriyor.

Saç dökülmesinden şikayetçi olan erkekler, dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye saç ektirme tedavisi olmaya geliyor. Son yıllarda sağlık turizminin en gözde destinasyonlarından olan Türkiye, hem maliyet avantajı hem gezme fırsatı hem de kaliteli teknolojik altyapı sunan hizmetleriyle uluslararası hastaların tercihlerinin başında geliyor. Son verilere göre 2013 yılında Türkiye’ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 360 bini aşmış durumda. Bu rakama sağlık merkezlerinde yapılan operasyonlar da eklenince rakam 480 bine yükseliyor. Sağlık turizminden elde edilen gelir ise 2013 itibarıyla 2.5 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

12 bin euro maliyet

Alman Der Spiegel gazetesi Türkiye’ye saç ektirmeye gelen turistlerin 58 bininin Alman olduğunu açıkladı. Türkiye’nin saç ekiminde sağlık turizmi açısında son 5 yılda yüzde 390 büyüdüğünü belirleyen dergi, Türkiye’nin önümüzdeki üç yılda da bu ihracatı üç katına çıkaracağını belirledi. Plastik cerrah sayısı açısından bin 200 cerrah ile dünyada 9’uncu sırada yer alan Türkiye’de bir turistin saç ektirmesi 12 bin euro’ya mal oluyor.

Haberin Devamı

Ancak çoğu alanında işinin ehli uzmanlar tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, merdiven altı diye tabir edilen birçok ruhsatsız kaçak çalışan merkezin hastaların kaliteli hizmet almasını engelleyebiliyor.