Gazete Vatan Logo

Türkiye'ye kaçıyorlar!

Washington Post: İranlı siyasi muhalifler, eşcinseller, gazeteciler, sanatçılar çareyi Türkiye'ye kaçmakta buluyor..

Isparta ve Kayseri İranlı muhalifler için bir sığınma merkezi haline geldi.

Ancak İran ajanları da bu kentlerde cirit atıyor... Muhalifleri kovalayıp bu kişilerin ülke içindeki bağlantılarını öğreniyorlar. Cep telefonlarını çalıp İran'daki muhalifleri tespit ediyorlar.

Geçtiğimiz haziran ayından bu yana Türkiye'ye kaçan İranlılar'ın sayısı 1356'ya ulaştı.. Bazı kişiler insan kaçakçılarına 1500 dolar vererek ülke dışına çıkmaya çalışırken bazıları da yakalanmadan Türkiye sınırına gelip vize istenmemesini fırsat bilerek buraya sığınıyor.

İranlı bir eşcinsel, "Ahmedinecad iran'da eşcinsel olmadığını söylüyordu. şimdi bizi yurt dışına kaçmaya zorlayarak bunu gerçeğe dönüştürmek istiyorlar hiç kimse burada olmaktan memnun değil" diye konuştu.

İranlı muhalifler, Kayseri ve Isparta'da sürekli İran ajanları tarafından izlendiklerini belirtiyor. Ajanlar bu kişilerin nereye gittiklerini kimlerle temas kurduklarını sürekli izliyor cep telefonlarını çalarak içindeki numaralardan İran'daki yandaşlarını belirlemeye çalışıyor. Türkiye'ye kaçan İranlılar Türkiye'nin Avrupalı olmayan kişilere sığınma hakkı tanımaması nedeniyle bu ülkeden diğer Avrupa ülkelerine sığınma başvurusunda bulunup Türkiye'de sürecin tamamalanmasını bekliyor. Bu süreç 2 yıl alabiliyor.

Haberin Devamı