Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye inandık üretim kararı aldık

Türkiye’nin potansiyeline inandıklarını söyleyen Mitsubishi Electric’in Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, “176 milyon TL yatırımla Manisa’da 500 bin adet ev tipi klima üretim kapasitesi olan fabrika kuracağız” dedi.

Türkiye’ye inandık üretim kararı aldık

Mitsubishi Electric Corporation, Türkiye’de üretim yapma kararı aldı. Mitsubishi Electric, Manisa’da 176.3 milyon liralık yatırım ile ev tipi klima üretmek üzere fabrika kuracak. Bunun için ilk etapta Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim adıyla yeni bir şirket kuruldu. Üretim kapasitesinin yılda 500 bin ünite olması planlanan fabrikanın Ocak 2018’de üretime başlanması hedefleniyor. 400 kişiye istihdam sağlayacak olan yeni fabrika, Mitsubishi Electric’in Avrupa’ya ev tipi klima üreten ikinci fabrikası olacak.

İhracat üssü olacak

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, Mitsubishi Electric Corporation’ın 130 bine yakın çalışanı ile 43 ülkede faaliyet gösteren, 36 milyar dolarlık ciroya sahip bir dünya devi olduğunu ve gelişme ve büyüme potansiyeline inandığı için Türkiye’ye yatırım yaptığını vurguladı. Mitsubishi Electric’in öncelikli pazar olarak gördüğü Türkiye’de “Şimdi sıra üretimde” diyerek fabrika yatırımı kararı aldığını anlatan Fujisawa, şöyle devam etti: “Türkiye, ev tipi klimada önemli bir üretim üssü haline gelecek. Buradan iç pazarın haricinde Avrupa ve çevre ülkelere ihracat yapacağız.”

Haberin Devamı

Marmaray ve Türksat uydularında imzası var

MASAHIRO Fujisawa, Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanlarının klima sistemleri, fabrika otomasyon sistemleri, CNC mekatronik sistemler ile ileri robot teknolojilerinin satış ve satış sonrası hizmetlerden oluştuğunu belirtti. Fujisawa, “Ayrıca Türkiye’de uydu, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı projelerinde yer alıyoruz. Türksat 4A ve 4B uydularımız ve Marmaray projesinde kullanılan otomasyon teknolojimiz ile tanınıyoruz” dedi.

Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç da şirket ve pazarla ilgili bilgi verdi. Sektörün birkaç yıl önce 1.2 milyon adetlik satış hacmine ulaştığını ancak son dönemde 700 bin adet civarına gerilediğini belirten Altaç, pazarın tekrar büyüyeceğini vurguladı. Altaç, şöyle devam etti: “Sektörde satışların bu yıl 800 bini bulmasını bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde sektörün toparlanıp yıllık yüzde 7 büyümesini öngörüyoruz. 2020 yılına kadar yüzde 45-50 büyüme öngörüyoruz. Biz ise aynı dönemde şirket olarak yüzde 150 büyüyeceğiz.

Haberin Devamı

‘Türk halkı için yapıyoruz’

MASAHIRO Fujisawa, önümüzdeki dönemde artmasını öngördükleri talebin yanı sıra nitelikli iş gücü ve istikrarlı parça tedariki gibi elverişli iş ortamını dikkate alarak yatırım kararı alındığını belirtti. Fujisawa, şöyle devam etti: “Yerel pazar için esnek üretim ve tedarik imkanları Mitsubishi Electric’in iklimlendirme ve soğutma sistemleri alanındaki hedeflerini gerçekleştirmesine büyük bir katkıda bulunacak. Mitsubishi Electric, Türkiye’nin jeopolitik konumu, genç nüfusu ve büyüme potansiyeli ile avantajlı bir ülke olduğuna inanıyor. Büyüyen Türkiye’nin belirlediği yüksek ekonomik hedeflerine ulaşması için gerekli teknoloji ve bilgi kullanımını aktarmayı hedefleyen Mitsubishi Electric, yeni fabrikasının yanı sıra üstün teknolojiye sahip, enerji verimli, çevreci, yenilikçi ürünleri ve hizmetleri ile Türk halkı için yatırım yapıyor.”

Haberin Devamı