Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye hapsolmayız

KOÇ Holding, beyaz eşya sektöründe yaptığı satın almalarla global bir marka haline gelen Arçelik’ten sonra otomotivde de yurt dışına açılmayı planlıyor. Türk otomotiv sektörünün üretim ve ihracatının yarısını gerçekleştiren grup, ortakları Fiat ve Ford’la birlikte küresel oyuncu olmayı planlıyor.

Türkiye’ye hapsolmayız

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, kapasitesinin sınırlarına gelen Tofaş’ın ‘Türkiye’ye hapsolup kalmayacağını’ belirterek, küresel projelerin peşinde olduklarını söyledi. Koç, “Söz konusu projeler sadece Türkiye projeleri olarak kalmayacak. Türkiye’de hapsedilmeyeceğiz. Ford ve Fiat gibi iki büyük ortağımız var. Onlarla beraber yurt dışına açılacağız. Ama bunun zamanı var. Ne tip bir açılım olacağını zamanla göreceğiz” dedi. Koç, araçları henüz geliştirme aşamasında Torino’da gördüğünü ve tasarımlarına bizzat katkıda bulunduğunu da belirtti.

Land Rover’ı bize teklif ettiler

“TATA Grubu’nun Land Rover ve Jaguar’ı satın aldığı gibi, siz de uluslar arası bir markaya talip olur musunuz?” sorusunu Rahmi Koç, şöyle yanıtladı: “Vaktiyle Ford, Land Rover ve Jaguar’ı satılığa çıkardığında ilk bize teklif etti. Biz sadece Land Rover’ı alırız dedik, çünkü Jaguar o zaman çok borçluydu, ama Ford kabul etmedi. Tata bizden daha cesur çıktı.”