Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye gelen kazanmayı sürdürür

Almanya’da iş insanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yatırım yapanların bugüne kadar hep kazandığını belirterek, “Bundan sonra da uluslararası yatırımcılar kazanmayı sürdürecek” dedi

Türkiye’ye gelen kazanmayı sürdürür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin’deki temasları kapsamında, Almanya’nın en büyük şirketleri ve bankalarının üst düzey yöneticilerini kabul etti. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, şirket yöneticilerinin, Türk ekonomisine ilişkin sorularına yanıtladı. Türkiye’ye yatırım yapanların bugüne kadar hep kazandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra da uluslararası yatırımcıların kazanmaya devam edeceğini belirtti.

Alman şirketlerinin üst düzey yetkilileri de Türkiye’de yatırım planlarına ilişkin bilgi vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu yatırımlar için destek istedi. Görüşmede, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) Başkanı Dr. Eric Schweitzer, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) Başkanı Markus C. Slevogt da hazır bulundu.

Güçlü ilişkiler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in, onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada da ekonomiye değindi. Ekonomi alanında da Almanya ile çok güçlü ilişkilerin bulunduğunu kaydeden Erdoğan, iki ülke arasındaki dış ticaret ve yatırım rakamlarının bu gerçeği açıkça ortaya koyduğunu, Almanya’nın Türkiye’nin en büyük ticari ortağı olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin arasında Almanya’nın ilk sırada olduğunu belirterek, turizmde de ziyaretçi bakımından Almanlar’ın ilk sıralarda yer aldığına işaret etti.

Haberin Devamı

Temeller sağlam

Türkiye’nin ciddi ekonomik potansiyeli olan serbest piyasa ekonomisine ve büyük bir pazara sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, “Türk ekonomisi sağlam temeller üzerine kuruldu. Hükümetimizin 2002’den bu yana hayata geçirdiği reformlar, Türk demokrasisinin yanında ekonomisini de güçlendirdi. Bu sayede ülkemiz 2008 finans krizini çok rahat bir şekilde atlatmış ve son 10 yılda ortalama yüzde 5.7 civarında bir ekonomik büyüme kaydetmiştir” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Türk ekonomisi üzerindeki etkilerinin son derece sınırlı kaldığını belirten Erdoğan, Türk milletinin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket ederek, hem demokrasisine hem de ekonomisine sahip çıktığını kaydetti.

Haberin Devamı

Uluslararası yatırımlar güvencemiz altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son haftalarda yaşanan spekülatif bazlı dönemsel dalgalanmaların geçici olduğunu aktararak, şöyle konuştu: “Aldığımız tedbirler sayesinde bu dalgalanmaların etkisi sınırlı kalmıştır. Uluslararası yatırımlar hükümetimizin ve devletimizin güvencesi altındadır. Uluslararası firmalar ülkemizde hiçbir engelle karşılaşmadan faaliyetlerini rahatça sürdürüyorlar. Alman firmalarının ülkemizdeki yatırımlarını arttırmalarını, faaliyetlerine üretimlerine yeni alanlar eklemleyerek, genişletmelerini arzu ediyoruz. Kota, vergi, ticari yaptırım gibi unsurların siyasi amaçlar doğrultusunda kullanılmasını doğru bulmadığımızı bu noktada belirtmek istiyorum. Bu hususlarda Almanya ile ortak tutum içerisinde olduğumuzu görmek bizleri memnun ediyor.”

Haberin Devamı