Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye duyulan güvenin tezahürü

Türkiye-Kuveyt arasındaki ticaret hacminin 1.3 milyar $’a çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Havalimanının bir Türk şirkete verilmiş olması Türkiye’ye duyulan güvenin tezahürüdür” dedi

Türkiye’ye duyulan güvenin tezahürü

“Körfez ülkeleriyle siyasi ticari ve diplomatik ilişiklerimizi en üst düzeyde tutma gayreti içindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak Körfez İş Birliği Konseyi Üyesi ülkelerle ilişkilerimizi ekonomik olarak da güçlendirmeye gayret ettiklerini söyledi. Erdoğan, “Gücünü ortak tarih Türkiye ve Kuveyt arasındaki siyasi ilişkiler gerçekten örnek bir seviyededir. Konsey üyesi ülkelerle iş birliğimizin 2016 yılında yaklaşık 17.5 milyar dolara ulaşması önemlidir. Potansiyelimizi göz önüne aldığımızda bu da asla yeterli değildir, aynı şekilde son 14 yılda Türk şirketleri bölge ülkeleri 51 milyar doların üzerinde proje üstlendiler. Serbest ticari anlaşması genel olarak Körfez bölgesiyle ticaretimize yeni ufuklar açacaktır” dedi.

Türkiye ve Kuveyt arasında 2016 yılında ikili ticaret hacminin yaklaşık 1.3 milyar düzeyine çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Geçen yıl Türkiyeyi ziyaret eden Kuveytli kardeşlerimizin sayısı 180 bini bulmuştur. Kuveytli iş adamlarımızın ekonomik alandaki ilişkilerimizi çeşitlendirme gayretini şükranla karşılıyoruz. Kuveyt’in 2035 kalkınma planı çerçevesinde havalimanının bir Türk şirkete verilmiş olmasının bu desteğin ve Türkiye’ye duyulan güvenin tezahürüdür. Temelini attığımız 4.4 milyar dolarlık bu proje ile müteahhitlik sektörümüzün, iç hacmi 6.5 milyar dolara yaklaşmıştır. 2013 yılında sadece 500 milyon dolar olan bu rakamın son 4 yılda diğer Türk şirketlerinin de üstlendikleri projelerle 6 milyar dolar artmış olmasından memnuniyet duyuyoruz.”

Haberin Devamı