Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye darbe çağrısı mı yapıyor!

Türkiye ve Erdoğan aleyhine karalama dolu bir makale yayımlayan Amerikan Newsweek dergisine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu sözlerle tepki gösterdi

Türkiye’ye darbe çağrısı mı yapıyor!

ABD’li Newsweek dergisinde 31 Temmuzda yayımlanan “Erdoğan Kürtleri kırmak ve Osmanlı’yı diriltmek istiyor” başlıklı haberde karalama dolu ifadeler kullanıldı. Jonathan Watchel ve Albert Watchel imzalı haberde, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde, dış politikada saldırgan bir tutum izlendiği öne sürülürken, iç siyasette de Kürtlerin kullanıldığını ve 2013 yılındaki “Kürt açılımı”na rağmen son dönemlerde Kürtlere karşı saldırgan bir politika güdüldüğü iddia edildi.

‘En kötü yazılardan biri’

Newsweek’in haberinde, Türkiye’nin “terör rejimi”ne doğru yöneldiği, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek isterken bölgedeki operasyonlarda Kürtlerin katledildiği yalanı yazıldı. Haberde, Erdoğan’ın, “Sünnilerin lideri” sıfatıyla hareket ettiğini ve Orta Doğu’da karmaşa yarattığı iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Newsweek’de yayınlanan, “PKK ve FETÖ terör örgütleri propagandasının, gerçekler ve ideolojik paranoya olarak analiz edilerek sunulduğu” makalenin, Türkiye hakkında en kötü yazılardan biri olduğu paylaşımını yaptı. Kalın, paylaşımında “24 Haziran seçimleri geçtiğine göre Newsweek şimdi de Türkiye’de yeni bir darbe girişimi çağrısı mı yapıyor?” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı