Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye Ali Sami Yen’den girecek

Amerikan devi Macy’s, Türkiye pazarına girmek için Ali Sami Yen'i gözüne kestirdi

AMERİKALI çok katlı mağazacılık devi Macy’s, Türkiye pazarına girmek için Ali Sami Yen projesini gözüne kestirdi. Projenin sahibi Aşçıoğlu İnşaat’ın sahibi Yaşar Aşçıoğlu, ünlü markayla görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, Ali Sami Yen’in ‘çarşı’sına Prime Mall, Multi gibi yabancı grupların da talip olduğunu söyledi

ABD’nin dünyaca ünlü deparment store’u yani çok katlı mağazacılık devi Macy’s Türkiye pazarına giriyor. Ünlü marka, Türkiye’de mağaza açmak için Aşçıoğlu İnşaat’ın Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edeceği projeyi gözüne kestirdi. Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Macy’s’in Ocak ayında inşaatına başlamayı planladığı ‘Ali Sami Yen’ projesinde yer alması için görüştüklerini belirterek, “Projedeki çarşı bölümünün çok sayıda taliplisi var ancak Macy’s’le görüşmelerimiz tüm hızıyla sürüyor” dedi. ABD’de 800’ün üzerinde şubesi bulunan Macy’s’in mağazalarında hazır giyimden ayakkabıya, mobilyadan mücevherata, kozmetikten ev eşyasına kadar binlerce ürün satışa sunulurken markanın özellikle Noel öncesinde satışları neredeyse patlama noktasına geliyor. Geçen yıl yaklaşık 25 milyar dolar ciroya ulaşan Macy’s, 1924 yılından beri New York’ta düzenlediği ‘Şükran Günü’ yürüyüşü (Macy’s Thanksgiving Day Parade) ile de ünlü bir marka. Projenin alışveriş bölümüne de önem verdiklerini çarşı için yabancı yatırımcılarla görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Aşçıoğlu, “Multi ve Prime Mall gibi yabancı sermayeli şirketlerle görüşme halindeyiz. Ayrıca projedeki otel bloğunu da işletmek üzere ABD, Avrupalı ve bir de Türk zincir bizimle temasa geçti” diye konuştu.

Yaklaşık 280 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıkları Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Projesi’ne Galatasaray Spor Kulübü, stadın yıkım işini kendilerine vermeleri halinde Ocak ayında başlamayı planladıklarını söyleyen Aşçıoğlu, şöyle devam etti: “Ancak kendileri yıkma işini üstlenirlerse boş olarak bize Mayıs ayında teslim edecekler. Bu yüzden beklememiz gerekecek. Ancak bu çok küçük bir ihtimal, yıkım işini bize vereceklerini düşünüyoruz, inşaata Ocak ayında başlarız.” Aşçıoğlu, projeyi yüzde 70’i çevre halkının dolaşabileceği şekilde tasarladıklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı