Gazete Vatan Logo

Türkiye'ye 35 canlı bomba gönderildi!

Emniyet Genel Müdürlüğü, yasadışı yollardan Suriye’ye geçerek YPG güçleriyle birlikte IŞİD’e karşı mücadele veren 35 teröristin ülke içinde sansasyonel silahlı ve bombalı saldırılar planladığına ilişkin istihbarata ulaştı.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıkları, DHKP-C, MLKP, TKPM-L/TİKKO ve Devrimci Karargah terör örgütlerine üye 35 militanın açık kimlikleri, kod adları ile fotoğraflarını bir raporda topladı. Kritik birimlere gönderilen uyarıda, listedeki militanlara karşı güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılması istenildi.

Kobani’de YPG saflarında IŞİD’e karşı savaşan 35 teröristin illegal yollardan Türkiye’ye girmelerinin önlenmesi için Suriye sınırında olağanüstü tedbirler alındı. Jandarma timleri, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin’in Suriye sınırında yasadışı sızmalara karşı teyakkuza geçirildi.

PLASTİK?PATLAYICI?TAŞIYORLAR

Emniyet birimlerine gönderilen istihbarat raporunda, sol örgüt üyesi 35 militanın hedefinde güvenlik güçleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu ifade edildi. Siyasi partilere dönük de eylem tasarladıkları yönünde “duyum” alınan terörist grubun yanlarında ciddi miktarda C-4, A-4 gibi plastik patlayıcı taşıdıklarına dikkat çekildi. Raporda, silah ve bombalarla Türkiye’ye girmeye çalışan teröristlerin intihar eylemine de kalkışabileceklerinin değerlendirildiği bildirildi. Canlı bomba saldırısına karşı, emniyet binalarında ve önemli kamu kuruluşlarında nöbet tutan polislerin son derece duyarlı olması istenildi. (SÖZCÜ)

Haberin Devamı