Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye 2 milyon göçmen girmek istiyor

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 5. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çarpıcı bilgiler verdi.

Türkiye’ye 2 milyon göçmen girmek istiyor

Türkiye’de bugün (dün) 4 milyon 514 bin 481 göçmen bulunduğunu açıklayan Soylu, “Bunların 3,5 milyon kişisi Suriyeli, geri kalanları ikamet izniyle veya uluslararası koruma başvuru ve statü sahibi olarak ülkemizde bulunan insanlardır. Biz göçü, her yönüyle yönetiyoruz” dedi. İran’da Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa geçmeye çalışan yaklaşık 2 milyon insan olduğunu bildiklerini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

Güvenlik duvarı

Peki ne tedbirler alıyoruz? Özellikle Iğdır ve Ağrı sınırlarımızda gerek teröre, gerek uyuşturucu kaçakçılarına, gerek insan kaçakçılığına, gerekse diğer organize ve kaçakçılık hareketlerine yönelik doğu sınırlarımızı İran’la da uzlaşarak bir sınır güvenlik duvarı yapıyoruz. Buna geçen sene ağustos ayının sonlarında başladık. 144 kilometrelik en kritik geçiş noktalarını hedef alan bir duvar. Ağrı’daki duvarın fiili olarak 90 kilometresi bitmiş durumda. Iğdır’da tamamı hemen hemen bitti, 1-2 kilometre bir yer kaldı. Yılbaşından itibaren Iğdır’dan gelen düzensiz göç biraz daha azalmıştır. Ağrı’da da aynı adımı attık. İnşallah eylül ayının sonuna kadar Ağrı’daki sınırımızı da bu şekilde bir sınır duvarıyla, aydınlatma ve kamera sistemiyle entegre hale getireceğiz. Türkiye’ye son 3 ayda yaklaşık 27 binin üzerinde sadece Afgan düzensiz göçmen geldi. Yaklaşık 600 Afgan kardeşimizi charter seferleriyle geri gönderdik. 1 ay içerisinde 4 bin 500 Afgan kardeşimizi Afganistan’a geri gönderebilmek için uçak seferleri de hazırlandı.

Haberin Devamı