Gazete Vatan Logo

Türkiye virüs savaşında Rusya'nın tahtını zorluyor!

Türkiye virüs savaşında 11 milyon kullanıcısıyla Rusya’nın tahtını zorluyor

Antivirüs yazılımında dünyanın sayılı şirketlerinden olan ESET, 2004 yılında girdiği Türkiye’de yüzde 33 pazar payına ulaştı. Türkiye’de 35 milyon internet kullanıcısının 11 milyonunun tercih ettiği ESET, 14 milyonla en fazla kullanıcının olduğu Rusya’yı yakalamak üzere. Türkiye’nin marka için çok önemli olduğunu söyleyen ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “Türkiye olarak ESET’in VIP listesindeyiz. Bir talebimiz olduğunda en hızlı şekilde çözüm sunuluyor” dedi.

Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından olan ESET, 2004 yılında girdiği Türkiye pazarında kısa sürede yüzde 33’lük pazar payına ulaştı. Türkiye’de 35 milyona yaklaşan internet kullanıcısının 11 milyonunun tercih ettiği ESET Türkiye, bu rakamlarla 14 milyonla en fazla kullanıcının olduğu Rusya’yı yakalamak üzere... Türkiye’nin marka için çok önemli olduğunu söyleyen ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “Türkiye olarak ESET’in VIP listesindeyiz. Bir talebimiz olduğunda en hızlı şekilde çözüm sunuluyor” dedi.

50 milyon dolarlık pazar

ESET’in 2011 yılında bağımsız uluslararası bir danışmanlık şirketine ürünlerinin kullanım sıklığı ile ilgili 49 ülkede bir araştırma yaptırdığına da değinen Alev Akkoyunlu, araştırmayla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu araştırma Türkiye’de 10 milyon 956 bin kişinin ESET NOD32 ve ESET Smart Security ürünlerini kullandığını gösterdi. Araştırma verilerine göre Türkiye’de bireysel ve kurumsal tüm kullanıcılar bazında antivirüs yazılımı kullananların yüzde 33’ü NOD32 ve Smart Securty ürünlerini değerlendiriyor. Buna göre ülkemizde bilgisayarlara yüklenen her 3 antivirüs yazılımından biri ESET. Yani ESET’in Türkiye’de en çok kullanılan antivirüs markası. Araştırma verileri Rusya’da 14 milyon 361 bin kişinin ESET ürünü kullandığını gösteriyor. İkinci sırada Türkiye var. Türkiye’yi 9 milyon 36 bin kişilik kullanıcı sayısıyla Arjantin izliyor. Marka bilinirliğinde ise Slovakya, Ukrayna ve Macaristan’dan sonra Türkiye dünyada yüzde 87’lik oran ile 4’üncü sırada.”

Türkiye’de pazar lideri olduklarının altını çizen ve Türkiye’de antivirüs pazarının 50 milyon dolarlık hacimle dünyanın en büyük 10 pazarından biri olduğunu kaydeden Akkoyunlu, “Biz şirket olarak geçen yıl yüzde 15 büyüdük. 2012’nin ne ilk 5 ayı iyi geçti. Olağanüstü gelişmeler olmazsa bu yılı da yüzde 10-15 büyüme ile kapatmayı umuyoruz. Hedefimiz müşterilerimizin memnuniyetini sürdürüp onları kaybetmemek” diye konuştu.

Siber suç ekonomisi büyüdü

Dünyada siber suç ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü ve geçen yıl 7 milyar dolar olan suç ekonomisinin büyüklüğünün bu yıl 12.5 milyar dolara çıktığını da anlatan Alev Akkoyunlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her 4 suçtan biri teknoloji kullanılarak işleniyor. Antivirüs yazılımları artık olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline geldi. ESET olarak sürekli bir şekilde en son yenilikleri içeren gelişmiş teknoloji ürünleriyle bilgisayar kullanıcılarının karşısına çıkıyoruz. ESET Bulut tabanlı itibar ve koruma teknoloji ve İzinsiz Girişleri Engelleme Teknolojisi (HIPS) ile birlikte daha önce hiç olmadığı kadar sağlam bir güvenlik sağlıyoruz.”

Ürünlerini 100 milyondan fazla kişi kullanıyor


- 1992 yılında kurulan ESET, 180 ülkede faaliyet gösteriyor.

- Merkezi Slovakya’da olan ESET’in Ar-Ge merkezi ABD’de San Diego’da.

- Dünyada 100 milyonu aşkın kişi ESET ürünlerini kullanıyor.

- Marka bilinirliği dünyada 750 milyon kişiye ulaşmış durumda.

- ESET, dünyadaki satışlarının yüzde 62’sini Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (EMEA), yüzde 25’ini Kuzey Amerika, yüzde 4’ünü Latin Amerika’da ve yüzde 9’unu Asya-Pasifik Bölgesinde gerçekleştiriyor.

- ESET, Türkiye’de Stratus Bilişim Sistemleri distribütörlüğünde faaliyet gösteriyor.

En büyük 10 pazar arasındayız

ALEV Akkoyunlu’nun verdiği bilgilere göre Türkiye antivirüs konusunda dünyanın en büyük 10 pazarı arasında. Dünyanın en büyük pazarı 229 milyon 664 bin kişilik piyasasıyla ABD. Bu ülkeyi Japonya (92 milyon 204 bin) ve Hindistan (77 milyon 760 bin) izliyor. Türkiye, 32 milyon 900 bin kişilik pazarıyla dünyanın 10’uncu en büyük antivirüs pazarı olarak değerlendiriliyor. ESET Türkiye’nin kullanıcıları arasında TBMM, Başbakanlık, GATA ile Tekfen, Enka ve Zorlu gibi büyük holdingler de bulunuyor.

Ödüllü işlemciler

YENİ AMD A Serisi APU’lar COMPUTEX TAIPEI Seçimi Ödülü’nü kazandı. İkinci nesil AMD A Serisi APU, şirketin en yeni çok çekirdekli x86 CPU mimarisi ile ödüllü AMD Radeon HD 7000 serisi ekran kartlarını birleştirerek, birinci nesil AMD A Serisi APU’lara kıyasla iş uygulamalarında yüzde 29’a, grafikte yüzde 56’ya varan performans artışları kaydediyor.

Asha alana futbol 6 ay bedava

NOKIA Asha 201, 203 veya 300 telefon alan futbolseverler

Maçkolik uygulamasını indirerek

6 aya kadar ücretsiz kullanabiliyor. Futbolsever-

lerin çok işine yarayacak olan

Maçkolik, Nokia Mağaza’da en beğenilen ve en çok indirilen uygulamalar sıralamasında ilk 3’te yer alıyor.

Maçkolik’te tüm dünya liglerinden canlı sonuçlar, iddaa, puan durumu, fikstür ve haberleri takip etmek mümkün. 10 Haziran’da başlayan kampanya stoklarla sınırlı.

3D ekranla oyunlarda yeni boyutu keşfedin

SONY, 3D ve çoklu oyunculu oyun oynama deneyimini yeni bir boyuta taşıyan, 24 inç 1080p HD PlayStation3 3D ekranı, Türkiye de dahil olmak üzere tüm Avrupa’da satışa sundu. Ekran ve ayak, 2 adet 3D gözlük, HDMI kablo ve satış rekorları kıran iki ödüllü PS3 oyunu Killzone 3 Platinum ve Gran Turismo 5 Platinum dahil bir paketle birlikte geliyor. Fiyatı 1.399 TL.

Zamandan tasarruf edin

GOLDMASTER, NAV-558 HD navigasyon cihazı ile zamanınızı değerli kılıyor. 81 ili kapsayan en detaylı Türkiye haritası; 552 bin km yol ve 675 bin İhtiyaç Noktası bilgisi, ömür boyu ücretsiz güncelleme, 3D şehir haritası desteği ile donatılmış GoldMaster NAV-558 HD navigasyon cihazı adres bulma konusunda en büyük yardımcınız olmayı hedefliyor. 3 yıllık GoldMaster garantisi var.

HP ‘5 ultrabook’ modeliyle değişimi başlattı

HP, değişen yüzünü Intel ile gerçekleştirdiği buluşma ile duyurdu. HP Baskı ve Kişisel Sistemler Grubu Türkiye Ülke Müdürü Ertuğ Ayık, HP’nin değişim sürecini, tam 5 farklı kasaya ve performansa sahip Intel

Ultrabook’lar ile başlattıklarını açıkladı. Sektördeki en geniş ultrabook ürün portföyünü duyururken, bu değişimin ileride de farkı ürünlerle devam edeceğini aktaran Ertuğ Ayık, Intel ile olan birlikteliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ayık, “Kabul etmek gerekir ki bilgisayar tasarımları bir süredir tüketicileri heyecanlandırmıyordu. Bugün, sunduğumuz yeni HP

UltrabookTM serisi, bilgisayar tasarımında muazzam bir yenilik ve heyecan getirmekle kalmıyor; en üst kalitede ses sistemlerinden alabileceğiniz müzik dinleme performansını da HP Beats Audio teknolojisi ile bütün ürünlerinde sunuyor. Bu, şu ana kadar yakaladığımız en üst teknoloji ve tasarım üstünlüklerinden biri” diye konuştu. 1.39-2.2 kg arasındaki hafiflikleri ile farklı ihtiyaçlar için tasarlanan HP Ultrabook’ların mat alüminyum kasalarının yanı sıra kırmızı ve siyah detayları ile yumuşak rötuşlara sahip seçenekleri var. 1.77-2 cm arasındaki incelikleri ve 13.3- 15.6 inç arasında değişen ekran boyutlarının yanısıra HP Spectre’ye özel HD Radiance ekran seçeneği muazzam izleme keyfi sunuyor.

Ultrabook’lar, Beats Audio ses sistemi, dahili Subwoofer ve 2 hoparlörden 4 hoparlör desteğine kadar müziği yüksek kalitede dinleyebilmeniz için tasarlandı. Ada tarzında arkadan aydınlatmalı klavyesiyle ultrabook’lar, loş ortamlarda rahat kullanıma imkan tanıyor. Kullanıcısını tanıyan akıllı klavye özelliği ile Spectre ultrabook, varlığınızı sezerek yakınken aydınlanıp uzaklaştığınızda kararıyor.

Saniyeler içinde kullanıma hazır

SONY’NİN ilk Ultrabook’u ince, hafif ve tüm ara yüzlere sahip. Alüminyum ve magnezyum karışımından üretilen gövdesi ile sağlam olan Sony VAIO T, Rapid Wake+Eco sayesinde saniyeler içinde kullanıma hazır hale geliyor. 9 saate kadar pil ömrü ile daha uzun çalışma imkanı sunuyor. Zengin renkleri, 13 inç LCD ekran ile geliyor. SSD veya hibrit HDD/SSD ile verilere hızla erişim imkanı, xLOUD ve Clear Phase ile de üstün ses kalitesi var. Büyük, düğmesiz touchpad’i sezgisel kaydırma, hafif vuruş, kıstırarak büyütme ve döndürme hareketlerine yetecek geniş yüzey alanı sunuyor.

Nostalji ve karizma Citiscape’te

PHILIPS’IN farklı segmentlerden kulaklık seçenekleri, her kesimden müzikseverin ilgisini çekmeye aday. Serinin en son üyesi ise Citiscape. Koleksiyon Uptown, Downtown ve Shibuya modellerinden oluşuyor. MusicSeal özelliğiyle müzik türü ne olursa olsun, dış seslerden arındırılmış berrak bir performans sunan Uptown, 40 mm’lik sürücüleriyle müzikle aranıza başka hiçbir şeyin girmesine izin vermiyor. Downtown, gürültü engelleyici özelliğiyle müziğin dış seslerle kirlenmesini önlüyor.

Belkin iPad aksesuarları Datagate’de

MOBİL tasarımlar yapan ve 200’ü aşkın patente sahip olan Belkin, yeni iPad aksesuar serisini satışa sundu. Yeni seride klavye çantası, ultra-hafif seyahat kılıfları ve video izlemek için özel olarak geliştirilen kılıflar var. Index Grup bünyesinde 20 yıldır faaliyet gösteren Datagate Bilgisayar, yaklaşık 50 çok özel çanta ve kılıf içeren bu geniş çaptaki serinin dağıtımını üstleniyor. Ürünlerin fiyatları 99-329 lira arasında değişiyor.

Trafiğe göre rota belirliyor

PIRANHA Navigasyon tarafından geliştirilen ve Electro World tarafından satışa sunulan yeni navigasyon teknolojisi ile artık trafiğin yoğunluğuna göre güzergah değiştirmek mümkün olabiliyor. FM yayını üzerinden canlı trafik bilgisi sunarak trafiğin yoğunluğuna göre sürücüye alternatif rota belirleyen Piranha No Traffic X Type navigasyon cihazı 299 TL’ye Electro World mağazalarında satışa sunuluyor.

Haberin Devamı