Gazete Vatan Logo

Türkiye ve bazı ülkeler arasında mutabakat anlaşması

Türkiye ile bazı ülkeler arasında imzalanan mutabakat zaptı, iş birliği anlaşması ve milletlerarası anlaşmalar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye ve bazı ülkeler arasında mutabakat anlaşması

Türkiye ile Pakistan hükümetleri arasındaki hibe anlaşmasının onaylanması, Dışişleri Bakanlığının 14 Temmuz tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca 15 Ağustos tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre, Türkiye, ulusal kanunlar ve yıllık bütçe ödenekleri çerçevesinde Pakistan'a 10 milyon ABD dolarını aşmayacak şekilde finansal hibe sağlayacak.

Türkiye ile Bosna-Hersek hükümetleri arasındaki geri kabul anlaşmasının onaylanması, Dışişleri Bakanlığının 23 Temmuz tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca 15 Ağustos tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre, iki tarafın ülkelerine giriş, kalış ve veya ikamet etme koşullarını sağlamayan kişilerin kimliklerinin tespiti ve düzenli geri dönüşleri için süratli ve etkin usuller geliştirmesi amaçlanıyor.

"Türk-Rus Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı Protokolü'nün" onaylanması Dışişleri Bakanlığının 23 Temmuz tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca 15 Ağustos tarihinde kararlaştırıldı. Toplantıda, istatistiki bilgi teatisi, profesyonel sürücüler için vize kolaylığı ve eşya taşımacılığı ele alındı.

Haberin Devamı

Türkiye ile Ekvador hükümetleri arasında, hava ulaştırma anlaşmasının onaylanması Dışişleri Bakanlığının 31 Temmuz tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca 15 Ağustos tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre, hava araçlarının güvenliğine karşı yapılan, hava hizmetlerini olumsuz etkileyen ve sivil havacılığın emniyeti konusunda halkın güvenini sarsan eylemler vesilesiyle hava yolculuğunun güvenliği sağlanacak.

Türkiye ile Irak hükümetleri arasındaki mutabakat zaptı müteahhatlik ve müşavirlik alanında iş birliğini öngörüyor. Mutabakat zaptı, Dışişleri Bakanlığının 25 Temmuz tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca 15 Ağustos tarihinde kararlaştırıldı.

Türkiye ile Panama hükümetleri hava ulaştırma anlaşmasının onaylanması Dışişleri Bakanlığının 23 Temmuz tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca 15 Ağustos tarihinde kararlaştırıldı. Anlaşma hava güvenliğini daha üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.