Gazete Vatan Logo

Türkiye üzerinden değerlendirecek

Ultrabook ile bilgisayarda yeni bir dönem başlatan Intel’in yatırım şirketi Intel Capital, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ni Türkiye ofisinden yönetecek. Türk şirketleri Nokta ve Grupanya’ya yatırım yapan şirketin yeni yapılanmasıyla Türkiye’ye güçlenerek artan inancını bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, “İlk defa bir Silikon Vadisi risk sermayesi şirketi Türkiye’de yerleşik olarak faaliyete geçiyor. Intel için de Türkiye en önemli 10 ülkeden biri. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki fırsatlara Türkiye merkezli bakacağız” dedi.

Intel Capital, 1 Haziran itibariyle Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ne yönelik faaliyetlerini Türkiye’den yönetmeye başladı. Intel Capital’in bölgedeki operasyonunun yönetimine Intel Capital Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölge Müdürü Barış Aksoy getirildi. Hedef, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki yatırım fırsatlarını Türkiye üzerinden değerlendirmek.

2011 yılında Türk şirketleri Nokta ve Grupanya’ya yaptığı yatırımları duyuran şirketin İstanbul’daki yeni yapılanmasıyla Türkiye’ye güçlenerek artan inancını bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, “İlk defa bir Silikon Vadisi risk sermayesi şirketi Türkiye’de yerleşik olarak faaliyete geçiyor. Türkiye, teknolojiyi yakından takip eden genç nüfusu ile çok önemli bir ülke. 2011 yılında yüzde 8.5 büyüme ile Çin’den sonra dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduk. Intel için de Türkiye en önemli 10 ülkeden biri. Türkiye’nin yanısıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki fırsatlara bu yıldan itibaren daha yakın mercekten bakacağız. Bu bölgelerdeki fırsatlara Türkiye merkezli bakacağız” değerlendirmesini yaptı.

Intel adı kapıyı açıyor

Türkiye’den de dünya çapında marka olacak girişimlerin filizlenmesini desteklemek istediklerini de kaydeden Aydın, “Ülkemizin genç nüfusuna inancımız tam. Donanımlı genç nesillerin ülkemizde internet ekonomisinde başarılı olmaları gerektiğine ve bu büyük potensiyele sahip olduklarına inanıyoruz. Intel Capital’in Türkiye’de ofis açması, girişimlerini büyütmek ve dünyaya açmak isteyen genç girişimcilerimiz için büyük bir fırsat. Çünkü Intel adı firmalara büyük bir kapı açıyor ve biz dünyada başarılı olacak Türk girişimlerinin filizlenmesini istiyoruz. Bu ulaşılamayacak bir hayal değil. Çok ciddi fırsatların çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Akıllı telefon yıl sonunda geliyor

BURAK Aydın, Intel işlemcili akıllı telefonlarının bu yıl sonunda, en geç 2013 başında Türkiye’ye geleceğini anlattı. Aydın, Fransa ve İngiltere’de Orange adlı operatörle telefonumuzu pazara sunduk. Her ülkede farklı firmalarla çalışılıyor. Çin’de Lenovo, Amerika’da Motorola ile çalışıldı. Hafif, performansı yüksek bir cihaz. Saniyede 10 fotoğraf çekiyor. Türkiye ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. 2012 yılının sonunda veya en geç 2013 başında Türkiye’de de bu telefonlarımızı pazara sunmayı planlıyoruz” dedi.

250 bin öğretmene 75 bin öğrenciye ulaştı

- Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Intel ile Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Türk gençlerinin teknolojiden yararlanarak daha girişimci bireyler olmalarına katkıda bulunmak için işbirliği yaptı. Intel Öğrenci Teknoloji ve Girişimcilik Programı ile 6 bin gence teknolojiyi kullanarak iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmeleri için girişimcilik eğitimi verilmesi hedefleniyor.

- Intel Öğretmen Programı, bilişim teknolojisi araçlarının eğitim öğretim faaliyetlerinde daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla öğretmenlere metodoloji-pedagoji konusunda yol gösteren bir profesyonel gelişim programı. öğretmenlerin teknolojiyi sınıfta aktif bir şekilde kullanarak öğrencilerinin düşünme ve öğrenme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan 250 bin öğretmenin eğitimlere katıldığı program kapsamında 500 bin öğretmene ulaşılması planlanıyor.

- Intel Öğrenci Programı; öğrencilere teknoloji okur-yazarlığı, problem çözümleme, kritik düşünme ve birlikte çalışma gibi becerilerin kazandırılmasını amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlanan program kapsamında bugüne kadar 75 bin öğrenciye ulaşıldı.

Haberin Devamı