Gazete Vatan Logo

Türkiye üç gün yasta!

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bülent Arınç 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar?Kurulu toplantısından sonra “İsrail’in uyguladığı katliamı lanetliyoruz. Üç günlük yas ilan ediyoruz” dedi

İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliam nedeniyle Türkiye’de üç günlük yas ilan edildi. Bakanlar Kurulu’nun dün yaptığı toplantı sonrası kararı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıkladı. Arınç “Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Filistin için yas ilan edildi. İsrail’in Filistin halkında karşı uyguladığı katliamı lanetliyoruz. Bununla ilgili olarak 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındı.”

Ateşkes desteği

Arınç, şöyle devam etti: “Ateşkes görüşmelerini destekliyoruz. İsrail Filistin halkına toplu cezalandırma şeklindeki uygulamalarına son vermelidir. Türkiye bu saldırganlık karşısında ilkeli bir tutum izlemiştir. TİKA Filistin Koordinasyon Ofisi ilk etapta 1 milyon dolarlık yardım malzemesinin dağıtılması için çalışmalara başlamıştır. AFAD da 1,5 milyon dolarlık yardımda bulunmuştur.”

Mavi Marmara süreci

Arınç, İsrail’e yönelik somut bir yaptırım gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, “Şüphesiz bunlar da konuşuldu. Bizim İsrail’in ne OECD’ye üyeliği konusunda ne de başka bir konuda tek başına bir tasarrufumuz olmamıştır” dedi. Mavi Marmara görüşmelerinde yeni bir gelişme olup olmadığı konusundaki soruya Arınç, “Görüşmeler neredeyse bitmişti sonra bu olaylar çıktı. Bu olaylar üzerine bunu imzalama durumu yok. Adeta soykırıma dönüşen bu vahşet karşısında bizim İsrail tarafıyla böyle bir tazminat anlaşmasını imzalamamız söz konusu değil” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

Kerry gelmiyor

Arınç, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin gelip gelmeyeceği sorusuna “Sayın Kerry’in ziyaret yapacağı ülkeler arasında Türkiye yok” dedi.

Musul’dan müjde yok

Arınç, IŞİD tarafından rehin alınan Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’ndaki görvelilerin durumayla ilgili soru üzerine şöyle konuştu: “İnşallah sabırlarının çok zorlandığı bir zamanda bu yurttaşlarımızın sevineceği günlerin yakın olmasını diliyorum ama şu an itibarıyla böyle bir müjde veremiyorum.”

TİB’in MİT’e devri

Haberin Devamı

Arınç, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın MİT’e devredileceği iddiasıyla ilgili, “Böyle bir husus görüşülmedi. Sayın başbakanımız bunları birleştirme amaçlı bir düşünceden bahsetmiş olabilir. Ancak bu konu gündeme gelmedi” dedi.

Bayram tatili uzatılmadı

Başbakan Yardımcısı Arınç, bayram tatilinin süresiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Önümüzde Ramazan Bayramı var. Perşembe ve Cuma günlerinin idari izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda bir beklenti oluşmuştu. Hayır sayılmayacak. Bayram 30’u akşamı bitmiş olacak. Bayram süresince köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz olacaktır.”