Gazete Vatan Logo

Türkiye turisti olun

Turist sayısındaki düşüşe karşı başlatılan “Türkiye turistiyiz” kampanyasına destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yurt dışına turizme gitmeyin” çağrısında bulundu

Türkiye turisti olun

Rusya ile yaşanan jet krizinin ardından Türkiye’yi geçen yıl ziyaret eden turist sayısındaki yüzde 1.61’lik düşüşün bu yıl devam etme olasılığına karşı Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) tatilin bu yıl Türkiye’de geçirilmesi teklifine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da destek verdi. TÜGİK Genel Mali Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt dışına turizme gitmeyin” dedi.

Türkiye’ye en çok turist gönderen ikinci olan ülke olan Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısı geçen yıl 4.5 milyondan 3.6 milyona gerilerken, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 1.6 azalarak 36.2 milyon kişi olmuştu. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, açılış konuşmasında ‘Türkiye turistiyiz’ projesiyle turizmdeki olası düşüşe karşı yurt dışına tatil amaçlı gidecek vatandaşlara TÜGİK üyeleri olarak tatillerini bu sene Türkiye’de geçirmelerini teklif ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

Turizme sahip çıkalım

“Ülkemize bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu sene tatil amaçlı yapacağımız gezilerimizi sizlerin himayesinde ve Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın ve TÜRSAB Başkanımızın destekleriyle ülkemizde geçirelim. Olası bir turizm düşüşüne karşı Türk turizmine yine bizler sahip çıkalım.” Teklifi destekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan da, konuşmasında, “Yurt dışına turizme gitmeyin” şeklinde seslenerek, bütün turizm faaliyetlerinin yurt içinde yapılması çağrısında bulundu. Erdoğan, turizm gelirlerindeki düşüşün de en kısa sürede telafi edileceği inancını dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Yerli Malı Yılı’ olsun

Alışverişlerde, yurt dışından ithal edilecek malzemeler yerine yerli malzemeler kullanılması gerektiğini belirten Erdoğan, eskiden okullarda “Yerli Malı Haftası” yapıldığını anımsatarak şimdi de “Yerli Malı Yılı” yapılması önerisinde bulundu.

Faizler Japonya’da eksi İsrail öyle, bize ne oluyor!

Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl yaşanan iki seçim ve Güneydoğu’da yaşanan gelişmelere rağmen ekonomik verilere bakıldığında moral bozacak “ciddi bir sıkıntı” göremediğini belirtti ve toplantıya katılan işadamlarına endişelenmeme çağrısında bulundu. Erdoğan faiz konusundaki hassasiyetini tekrarlayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Faizi özellikle enflasyonun en önemli sebebi olarak görüyorum. Sebep netice ilişkisinde faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Kim faizi yükseltmeyi savunuyorsa bu ülkede yatırımın, istihdamın düşmanıdır. Yatırım olacaksa kredi musluklarının açık olması lazım, kredi musluklarının açık olması için de yüksek faizin olmaması lazım. Amerika’da faiz oranı 0.50. Avrupa’da da bazı yerlerde eksi, bazıları aynı oranda. Japonya’ya gidiyorsun eksi, İsrail öyle. Bize ne oluyor kardeşim. Komisyon, şu, bu filan koyduğunuz zaman 15, 16, 17’lere kadar çıkıyor. Bu denli faizin yüksek olduğu bir ülkede yatırım olabilir mi?” Uyarılarına devam edeceğini bildiren Erdoğan, “2015’te Türkiye’nin tökezleyeceğini umanlar bir kez daha hüsrana uğradı” diye konuştu.

Haberin Devamı