Gazete Vatan Logo

Türkiye sokakta karşıladı

Yüzbinlerce kişi yılbaşında meydanları doldurdu

İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin büyük bölümü havanın da iyi gitmesi nedeniyle sokaktaydı. Taksim ve Nişantaşı doldu taştı. Edirne ve İzmir’de onbinler yeni yıl coşkusunu yaşadı. Taksim, her yılki tatsız taciz olaylarını bu yıl sivil polisler sayesinde yaşamadı.

İZMİR

Gündoğdu Meydanı doldu taştı



İZMİRLİLER yeni yılı Cumhuriyet Meydanı, Gündoğdu Meydanı, Kordonboyu’nun yanı sıra beş yıldızlı oteller ve mekânlarda eğlenerek karşıladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki ‘Yeni Yıl’ konserinde Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Star sahne aldı. Dans gösterileri ve DJ Ece Toprak’ın müzikleriyle eğlenen 10 bine yakın İzmirli, yeni yılın ilk dakikalarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Sicimoğlu’nun birlikte geri sayımıyla girdi. Yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterileri İzmir Körfezi’ni gecenin karanlığında adeta gökkuşağına çevirdi.

EDİRNE

5 bin kişi birlikte yeni yıla girdi


YENİ yıl öncesi Saraçlar Caddesi ışıl ışıl süslendi. 20.00’de yerel sanatçılar, yeni yıl için konser vermeye başladı. Ellerindeki maytapları ve çakmakları yakan vatandaşlar hep bir ağızdan 10’dan geriye saydı ve 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde 2010’a ’Merhaba’ dedi. Edirneliler geç saatlere kadar çılgınca eğlendi.

ANTALYA

Sahilde kar keyfi!


Belek’teki Rixos Premium Otel, yeni yıl kutlamasında misafirlerine kar sürprizi yaptı. Isparta Davraz Kayak Merkezi’ndeki ikinci pistte çıkan görevliler, 300 metreküp karı 10 kamyonla otele ulaştırdı. Kar makinesiyle kar yağdırılan alanda, kar topu oynayan

misafirlere köfte, sucuk ve sıcak şarap ikram edildi. Kutlamaya yaklaşık bin kişi katıldı.

TAKSİM

Yeni yıl şerefine


Yeni yılı Taksim Meydanı ve İstiklâl Caddesi’nde karşılamak isteyen İstanbullular erken saatlerden itibaren toplandı. Saatler gece yarısına yaklaştıkça kalabalık da giderek arttı. Taksim Meydanı’ndaki kalabalık, özellikle yeni yılın ilk dakikalarında büyük coşku yaşadı. Özel eğlence mekanlarından havai fişekler atılırken, çok sayıda turist de kutlamalara katıldı.

NİŞANTAŞI

Nişantaşı’nda suni kar yağdırıldı


ŞİŞLİ Belediyesi’nin Nişantaşı, Abdi İpekçi Caddesi’nde düzenlediği açık hava partisine katılanlar radyo DJ’lerinin performans gösterilerini izledi ve bol bol dans etti. Nişantaşı’nda gece yarısına dakikalar kala suni kar yağdırıldı. Saat 00.00 olduğunda havai fişek gösterisi yapıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de açık hava partisine katılarak, vatandaşların yeni yılını kutladı.

Haberin Devamı