Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Türkiye şirketlerini artık büyütmeli!

Avrup Birliği (AB) verilerine göre Türkiye’de bulunan şirketlerin yüzde 60 oranında orta ve küçük ölçekli şirketlerin oluşturduğuna dikkat çeken Koca, Türkiye’nin bölgesinde lider olabilmek için şirketlerini dünya sıralamarına sokması gerektiğine işaret etti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Süleyman Şah Üniversitesi tarafından düzenlenen “Değişen Türkiye’nin Ekonomik ve Siyasi Analizi” konulu söyleşide yaptığı açıklamada “Ülke olarak şirketlerimizi büyütme zamanı geldi.”dedi.

2008 yılında yaşanan küresel ekonomik krizden herkesin sermayesi oranında etkilendiğini ifade eden Başkan Koca, “2001 krizinin ardından gerekli yatırımları yaparak altyapısını güçlendirenler 2008 yılındaki kriden daha az etkilendi. 2001 yılından sonraki sürece kendisini iyi hazırlayanlar bunu fırsata çevirdiler.”açıklamasını yaptı.


“Bir masa, bir kasa dönemi kapanmalı”

Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye üzerine yaptığı bir araştırmaya da değinen Mustafa Koca, AB’nin istatistiklerine göre Türkiye’deki şirketlerin küçük şirketler olduğunun ortaya çıktığını kaydederek şunları belirtti: “AB tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’deki şirketlerin yüzde 60’ı bir masa, bir kasa standartında. Şirketlerimizin küçük olduğu ortada. Bu şirketleri büyütme zamanı geldi. Türk Hava Yolları dışında yeni ve büyük markalara ihtiyacımız var. Makro ekonomik yapılar tamam. Sırada mikro ekonomik yapıların düzenlenmesi var.”

Dünyanın 2008 yılındaki krizi yaşamamış olmasının Türkiye’ye de olumsuz etkileri olduğunu hatırlatan Koca, 2009 yılı için 1 trilyon dolar olan Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın günümüzde 800 milyar dolarda kaldığını ve bu hedefin ise 2014 yılına sarktığını ifade etti.

Haberin Devamı