Gazete Vatan Logo

Türkiye sevdası

Türk otomotiv pazarının potansiyelini gören Kia, ülkemize özel 1.6 litre dizel otomatik Cerato üretti. Çelik Motor yeni Cerato’nun rüzgarıyla bu yıl 30 bin, 2017’de 40 binlik satış hedefliyor.

Türkiye sevdası

Kia, C segmentine yenilenen Cerato modeliyle iddialı giriş yaptı. Markanın distribütörü Çelik Motor Türkiye’ye özel üretilen dizel otomatik Cerato ile satışlarını katlayıp rekor kıracak. Şirket, Türkiye’ye özel üretilen 1.6 litre dizel otomatik Cerato ile 40 bin adetler seviyesinde satış yapan markalar arasına katılacak.

Yeni Cerato’nun test sürüşünde sorularımızı yanıtlayan Kia Grup Direktörü Ayşe Tuncel, Cerato’nun 1.6 litre hacimli dizel otomatik versiyonu için ana merkeze baskı yaptıklarını belirterek, “Kia, Türkiye’deki büyük potansiyeli gördü. Cerato’yla eksik olduğumuz C sınıfında önemli başarılara imza atacağımıza ikna ettik. Cerato’nun eklenmesiyle 2017 yılı için toplam 30 binlik satış hedefi belirledik. Kore, Sorento’dan sonra sadece bize özel 1.6 dizel Cerato üretmeye karar verdi. Karnemizin iyi olması sayesinde 1.6 dizel otomatik Cerato’ya kavuştuk” diye konuştu.

Bu yıl 5 bin adet Cerato satmayı hedeflediklerini belirten Tuncel, “2017’de tam yılda Ceroto’yla 10 bin adetlik satışa ulaşırız, 3 bini filodan gelir” dedi

Haberin Devamı

Sportage’a dizel motor

Kia Grup Direktörü, markanın hedeflerini şöyle aktardı: “Geçen yıl satışlarımızı yüzde 38 artırarak 17 bin 983 adede çıkardık ve pazardan hızlı büyüdük. 2016’da yüzde 22 büyümeyle satışlarımızı 22 bin adede ulaştırmayı planlıyoruz. Pazar payımız böylece yüzde 2’nin üzerine çıkmış olacak. Yeni Cerato itici güç olacak. Sportage satışlarımız da iyi gidiyor. 2017’de toplam 30 binlik satış hedefliyoruz. 1.6 litre dizel otomatik motorun Sportage’a konmasıyla birlikte 40 bin adetlere doğru gideriz.”

Yeni Cerato’ya dizel dopingi

Yenilenen Kia Cerato daha dinamik ve güçlü görünüme kavuştu. Otomobilde Kia markasının imzası olarak bilenen kaplan burunlu ızgara parlak siyah görünüşle daha belirginleşirken, farlar, tampon, sis lambaları ve kaput yenilendi. 4.3 inç büyüklüğünde renkli ekran, krom kapı kolları, geri görüş kamerası, ısıtmalı ön koltuklar, hız sabitleme sistemi öne çıkan donanımlar arasında yer alıyor. Cerato’nun 1.6 litre turbo dizel motoru 136 beygir güç ve 300 Nm tork üretiyor. 7 ileri otomatik şanzımanla donatılan otomobil, 0’dan 100 km’ye 10.8 saniyede çıkıyor. Cerato’nun kaputu altında bulunan 1.6 litre benzinli motor da 130 beygir gücünde.

Haberin Devamı

Aracın fiyatı 64 bin 900 TL’den başlıyor.

İlk 5’i zorlayacak

2015’te 18 bin adetlik satışla Avrupa’da 7’nci sırada yer aldıklarını belirten Ayşe Tuncel, “Bu yıl 22 bin adetle Hollanda’yı geçip 6’ıncılığa çıkarız. İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya da ilk 5’i oluşturuyor. Doğu Avrupa’da Rusya’dan sonra en büyük pazar biziz” diye konuştu. Kia 2017 yılında 40 bin adetlik satışla ilk 5’i zorlayacak.