Gazete Vatan Logo

Türkiye şehitlerini uğurluyor! İşte benim aslanım...

Şemdinli'de şehit düşen 6 asker bugün gözyaşları arasında toprağa veriliyor. Şehit askerler için düzenlenen cenaze törenlerinde onbinlerce kişi katıldı. Şehit askerlerin anne ve babalarının sözleri yürekleri bir kez daha dağladı. Samsun'daki törende 28 yaşındaki şehit Piyade Sözleşmeli Er Erkan Karaca'nın babası Ayhan Karaca, helallik sırasında oğlunun fotoğrafını kalabalığa gösterip, "İşte benim yavrum. İşte benim aslanım. Canımın parçası" diyerek ağladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit korucularının Hakkari'deki cenaze törenine katıldı.

Türkiye şehitlerini uğurluyor! İşte benim aslanım...

ŞEHİT KORUCULARI SÜLEYMAN SOYLU UĞURLADI

Şemdinli'deki çatışmada şehit olan korucular Alaattin Tekin ve Osman Yeşil için Derecik beldesine bağlı Toklu köyünde tören düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit korucuların cezane törenine katıldı. Soylu, şehit korucular için köyde kılınan cenaze namazında saf tutup, cenazeye katılan şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Bakan Soylu ve beraberindeki yetkililer, daha sonra omuzlarda taşınan şehit cenazeleri ile birlikte köydeki mezarlığa gitti. Şehit korucuların cenazelerinin gözyaşları arasında toprağa verilmesinin ardından Bakan Soylu, cuma namazını da köyün camisinde kıldı.

HAİNLERİN KÖKÜNÜ KAZIYIP DA GELSEYDİN...

Şemdinli şehitlerinden 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın cenazesi, memleketi Isparta'nın Gelendost ilçesinde toprağa verildi. Acılı baba Menderes Kara, oğlunun askeri parkasını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Şehidin annesi Dilek, kardeşleri Sinan ve Adil Kara ile diğer yakınları gözyaşı döktü. Tören sırasında fenalık geçiren anne Dilek Kara'ya sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin annesi, halası ve kuzenleri Türk bayrağına sarılı tabuta kapanarak gözyaşı döktü, sık sık öptü. Hala Yaşar Seker, "Oğlum şerefsizlerin, hainlerin kökünü kazıyıp öyle gelseydin" diye feryat etti.

Haberin Devamı

OĞLUM, AĞLAMAYACAĞIM YAVRUM

Şemdinli şehidi 28 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Erkan Karaca memleketi Samsun'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin babası Ayhan Karaca, helallik sırasında oğlunun fotoğrafını kalabalığa gösterip, "İşte benim yavrum. İşte benim aslanım. Canımın parcası. Biricik evladım. Vatan sağolsun" diyerek gözyaşı döktü. Abla Ceylan Karaca ise şehit kardeşini, üniformasını giyerek karşıladı. Tabuta sarılan acılı abla, "Yavrum, kardeşim evine böyle mi gelecektin" diye ağıt yaktı. Şehit oğlunun fotoğrafına sarılarak öpen anne Hatice Kanber, "Oğlum, ağlamayacağım yavrum. Seni güle güle göndereceğim" diyerek gözyaşı döktü.

KUZENİ DE GEÇEN YIL HAKKARİ'DE ŞEHİT OLMUŞ

27 yaşındaki şehit Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük'ün cenazesi, memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Şehidin cenazesi, baba evinde babası Cuma, annesi Ayfer Küçük'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda yakını tarafından karşılandı. Alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi Kırıkhan Mezarlık Kompleksi'ne götürüldü. Şehidin annesi Ayfer Küçük, oğlunun cenazesi alana getirilirken fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anneyi yakınları teselli etti. Baba Cuma Küçük de güçlükle ayakta durdu. Şehidin cenazesi Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Kırıkhan Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin geçen yıl Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş İrfan Mert'in kuzeni olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

OĞLUMUN YERİNİ BEN DOLDURACAĞIM

26 yaşındaki şehit Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun, memleketi Kırşehir'de düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Hakkari'de 3 yıldır görev yapan Şehit Er Recep Kavun'u binlerce kişi uğurladı. Şehit Er Tayfun Kavun'un bayrağa sarılı tabutu başında ailesi gözyaşı döktü. Baba Recep Kavun, “Canım oğlum vatan sağolsun, gerekirse ben de askere gideceğim. Onun yerini ben dolduracağım. İnanmıyorum öldüğüne, O ölmedi” diye konuşurken, şehidin annesi Ayşe Kavun, kardeşi ve yakınları tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Er Tayfun Kavun’un Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

KOMUTANA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

28 yaşındaki Şemdinli şehidi Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Karapınar beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin annesi Bahriye, babası Cevat ve kardeşi Uğur Kurak, helallik alınırken gözyaşlarına boğuldu. Şark görevinin 8 ay sonra biteceği öğrenilen Şehit Gökhan Kurak'ın, bir süre önce evlenmek istediğini ailesine söylediği, öncesinde de ev almak için para biriktirmeye çalıştığı öğrenildi. Kurak'ın, uzman çavuş olmadan önce düğünlerde keman ve saz çaldığı, kardeşinin de şarkı söylediği belirtildi.

Haberin Devamı