Gazete Vatan Logo

Türkiye Rusya geriliminde şok iddia

Türkiye Rusya geriliminde şok iddia

Türkiye’nin Rus askeri uçağını düşürmesinin ardından yaşananlarla ilgili oldukça ilginç bir iddia ortaya atıldı. Moskova’nın en saygın askeri analistlerinden biri, iki ülke arasındaki gerginliğin nükleer bir savaşla sonuçlanabileceğini söylüyor.

Moskova’nın en saygın askeri analistlerindne biri olan Pavel Felgenhauer Türkiye ile Rusya arasında savaş ihtimlinin büyük bir olasılık taşıdığını belirtti. Pavel Felgenhauer Rus Novaua Gazeta için verdiği mülakatta Salı günü Rus savaş uçağının düşürülmesinin Rusya’nın sadece nükleer silahlarla kazanabileceği bir savaşı ya başlatacağını ya da Rusya’nın bölgede yaşananları kabul etmek durumunda kalacağını iddia etti.

Felgenhauer’e göre bir savaş olacağı muhtemel… İngiliz Daily Mirror gazetesinin yer verdiği habera göre Rus analist Çatışmaların artacağını söyleyen önemli bir uyarıda bulundu. “NATO bu çatışmalara katılacak ve Türkiye muhtemelen boğazlardan geçişleri durduracaktır. Böyle bir ortamda Rusya’nın sadece nükleer silahla az bir şansı olacaktır.”

Haberin Devamı

Boğazlar Rus filosunun Akdeniz’e ulaşması için tek kanalı olduğunu belirten Felgengauer, NATO üyesi ülkeler ve Rusya arasında yaşanacakların son yarım yüzyıl içindeki en ciddi çatışma olacağına dikkat çekti.