Gazete Vatan Logo

Türkiye noktayı koydu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Biz S-400’leri aldık, nokta. Bundan sonra bunun tartışması olmaz. Acil ihtiyacımız var, aldık” dedi

Türkiye noktayı koydu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avusturya’da devam eden Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları (Gymnich) toplantısı öncesi basına yaptığı açıklamada, Rusya’dan S-400 füzeleri alımından vazgeçilmeyeceğini net bir dille açıkladı. Çavuşoğlu şöyle dedi:

Biz S-400’leri aldık, nokta. Bundan sonra bunun tartışması olmaz. Acil ihtiyacımız var, aldık. Biz alırken de özellikle NATO’ya ve müttefiklerimize yönelik tehdit oluşturmaması içinde gerekli hassasiyeti gösterdik. Müttefiklerimiz bize satsaydı onlardan alırdık. Bırakın bize satmayı, biliyorsunuz sınırımızdaki bataryaları bile zamanında çektiler. Dolayısıyla Biz hava sahamızı korumak zorundayız. Kendimizi, milletimiz ve toprağımızı korumak bizim asli görevimiz.

Trump herkesle sorunlu!

ABD Başkanı Trump’ın sadece Türkile ile değil bütün AB ülkeleriyle sorun yaşadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle konuştu: ABD, son zamanlarda yalnız S-400’ler ya da savunma sistemine ilişkin değil, her konuda, her müttefikine baskı yapıyor. Almanya’ya diyor ki; Rusya’dan niye gaz alıyorsun benden al, yüzde 25 daha pahalı olsa da diğer ülkelere başka türlü baskı yapıyor. Bu yeni yönetimin müttefiklerine ve dostlarına davranış biçimi gerçekten herkesi rahatsız etmeye başladı. Böyle bir dostluk olmaz, böyle müttefiklik de olmaz.

Haberin Devamı

İdlib’e saldırı felaket olur!
Bakan Çavuşoğlu, Suriye’nin İdlib bölgesine yapılacak olası saldırının önlenmesi için çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: İdlib’de saldırı olacağına ilişkin bir endişe var, biz de bu saldırıyı durdurmak için çaba sarf ediyoruz. Diğer muhataplarımızla da konuşuyoruz, böyle bir saldırı Suriye için, İdlib için felaket olur. Burada bir grup ekstremist var. Başından beri biz bunları biliyoruz. Halep ve diğer yerlerden özellikle gönderildi. Bu grupların diğerlerinden ayrılması ve bunların etkisiz hale getirilmesi için de birlikte çalışmamız lazım. En etkin ve en sağlıklı yöntem budur.
Hollanda’yla sorun çözüldü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ”Hollanda Dışişleri Bakanı ile büyükelçilerimizi en kısa sürede atamaya karar verdik” dedi. Çavuşoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Hollandalı mevkidaşım Stef Blok ile Viyana’da görüştük. İlişkilerimizi normalleştirme kararımız çerçevesinde Büyükelçilerimizi en kısa sürede atamaya karar verdik. Ayrıca mevkidaşım Blok, Ekim ayı başında ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı