Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin yüzde 46’sı internetten habersiz

19. Türkiye’de İnternet Konferansı’nda Türkiye’de yaşayanların yüzde 46’sının internetten habersiz olduğu açıklandı. Dünyada ise 3 milyar internet kullanan var

1995 yılından itibaren düzenlenen ve bu yıl 19’uncusu yapılan konferansın açılış töreni, Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleşti. Açılışta konuşan İNETD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, internetin, dünya üzerinde 3 milyarı aşkın insanın katıldığı, 950 milyon web’in, 250 milyon alan adının, 1 milyar 28 milyon kayıtlı bilgisayarın, 1 milyar 300 milyonu aşkın üyeli sosyal ağların olduğu, bir paylaşım, öğrenme ve eğlence ortamı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin rotasının bilgi toplumuna döndüğünü söylemenin çok mümkün olmadığını ifade eden Doç. Dr. Akgül, “Finans, mobil uygulamalar, e-devlet işleri alanlarında iyi noktadayız. Ancak bütün olarak baktığımızda, dağınık bir yapı var, koordinasyon yok, yönetişim yok. En temelde tam rekabet koşulları yok. Bilişim eğitimimiz çok sorunlu, insan gücü planımız yok. Eğitimde önemli olan Fatih Projesi, 4 yıl önce gündeme geldi, büyük beklentiler yaratıldı, ancak geldiğimiz noktada yürümüyor, 1 yıldır ihale sonuçlanmadı. 8 milyar dolarlık bir proje, eğitime ve sektöre ciddi bir katkı sağlar ama sıkıntıları var. Kanayan yara ise yasaklar” dedi.

Haberin Devamı

İnternet zorunluluk

Akgül, internetin bir tercih meselesi değil, dünyayla rekabet etmek isteyen, Türkiye için kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu belirterek, TÜİK verilerine göre, insanlarımızın yüzde 46’sının internetten bihaber olmasının düşündürücü olduğunu kaydetti.