Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin şifa eli 3 kıtaya uzandı

Türk doktorlar, 2006’da bu yana Bakanlık tarafından Afganistan, Yemen, Sudan, Irak, Moldova, Moritanya, Moğolistan, Bangladeş, Azerbaycan, Somali, Cibuti, Kosova, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan ve Kenya’da olmak üzere 16 ülkede düzenlenen toplam 41 Sağlık Haftası’nda imkansızlık sebebiyle tedavi göremeyen binlerce hastaya umut oldu.

Türkiye’nin şifa eli 3 kıtaya uzandı

Sağlık gönüllüleri, programlar çerçevesinde genel cerrahi, kardiyoloji, kalp-damar cerrahisi, üroloji, plastik cerrahi, yanık cerrahisi, jinekoloji, göz hastalıkları, onkoloji, radyoloji, kulak burun boğaz, ortopedi, göğüs hastalıkları ve beyin cerrahisi branşlarında hizmet verdi. Bu kapsamda 22 bin 874 hasta konsültasyonu, 3 bin 632 ameliyat ve 776 sünnet gerçekleştiren, Türk doktorları, 3 bin 828 yerel sağlık personeline de teorik ve pratik eğitimler verdi. Ev sahibi ülkelerde ameliyatlar da yerinde ve ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Sağlık haftalarının 42’ncisi 1-11 Kasım tarihleri arasında Özbekistana bağlı özerk Karakalpakistan bölgesinde düzenlenecek. Ve plastik cerrahi ve kadın doğum branşlarında ameliyatlar gerçekleştirilecek.