Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin merak ettiği o kişi ortaya çıktı, paralar teslim edildi

İzmir’de altınlarını bozdurduktan sonra yaklaşık 10 bin TL eksik para alan ve kuyumcusu tarafından her yerde aranan Türkiye'nin merak ettiği isim Mahir Güntürk, yapılan haberler üzerine ortaya çıkarak parasını teslim aldı. Paralarını altın olarak alan ve gözyaşlarına boğulan Güntürkün, "Çok duygulandım. Demek ki hala dünyada iyi esnaflar varmış demek ki. Helal süt emmiş insanlar varmış” dedi.

Türkiye'nin merak ettiği o kişi ortaya çıktı, paralar teslim edildi

İzmir Kemeraltı'nda, 936 Sokak adresinde kuyumculuk yapan Şener Ulun, 17 gün önce eksik ödeme yaptığı müşterisini her yerde aramaya başladı. Yaklaşık 10 bin lira eksik ödeme yapan Ulun, sohbet esnasında öğrendiği bilgilerle gitmediği yer, çalmadığı kapı kalmadı. Gördüğü künyeden müşterisinin isminin ‘Mahir’ olabileceğini ifade eden dürüst kuyumcu, daha sonrada İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla müşterisini bulmaya çalıştı.

Telefonları susmadı

Yapılan haberlerin ardından her yerde aranan ve Türkiye’nin merak ettiği Mahir Güntürkün (70) ortaya çıktı. Yapılan haberler sayesinde olaydan haberi olan ve şovmenlik yapan Güntürkün, Kemeraltı'ndaki kuyumcuya geldi. O gün telaşlı olduklarını anlatan ve İsviçre’de yaşayan Güntürkün, “Bir tanıdık var. ‘Bütün Türkiye arıyor sizi. Haberinizi geçti, 10 bin TL bir eksik ödeme olmuş’ dedi. Sonra o bitti, İsviçre’den aranmaya başladım telefonlar falan. Ondan sonra olay artık anlaşıldı. Telaşımız kızla ilgiliydi. Kızı biz AVM’ye bıraktık. 2 veya 3 saat hiçbir iletişim kuramadık; çünkü İsviçre hattı olduğu için WhatsApp ile ne bileyim bağlantı olmuyordu. Bu sefer artık 2 saat sonra hanım normal telefondan arayım dedi. Normal telefondan arayınca çıktı. Ondan sonra rahatlamış olduk” dedi.

Haberin Devamı

Gözyaşlarına boğuldu: “Helal süt emmiş insanlar varmış”

Olayı anlatırken duygulanan 70 yaşındaki Güntürkün , gözyaşlarına boğuldu. “Demek ki hala dünyada iyi esnaflar varmış. Helal süt emmiş insanlar varmış” diyen Güntürkün, “Çok duygulandım. Demek ki hala dünyada iyi esnaflar varmış. Helal süt emmiş insanlar varmış. Ben bunu anladım. Türkiye demek böyle insanlar içerisinde ayakta duruyormuş. Para kolay kazanılmıyor. Kuyumcunun ismini ve adresini istedi herkes benden. Dediler bundan sonra o dükkandan alışveriş yapacağız” şeklinde konuştu.

“9 bin 482 lira Mahir Bey’e biz eksik ödeme yapmışız”

Dürüst kuyumcu Şener Ulun ise 17 gündür Mahir Güntürkün’ü her yerde aradıklarını ifade etti. Mutlu olduğunu ifade eden Ulun, o gün 24 bin 900 lira ödeme yapıldığını anlattı. Kuyumcu Ulun, “Doğru bir hesap; fakat bizde Mahir Beyler o gün bir şeyler alıp verdiler. Bir karmaşalık oldu yani işin gerçek kısmı bu. Yapılan hesapta sonradan bir ürün burada unutuldu. Eksik ödeme yapmışız. 9 bin 482 lira Mahir Bey’e biz eksik ödeme yapmışız. Bende o günkü kurla onu Ata liraya çevirdim. İleri ki günlerde kullanır diye. Muhakkak uğrayacağını ben biliyordum; çünkü senede bir geliyorlar aşağı yukarı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Eşi de facetime ile bağlanıp teşekkür etti

Mahir Güntürkün eşi Banu Güntürkün de, cep telefonu üzerinden facetime ile bağlanarak kuyumcuya teşekkür etti. Banu Güntürkün, “Allah bin kere razı olsun. Demek ki Türkiye’de hala sizin gibi insanlar varmış. İnanın ben çok duygulandım. Dedim olamaz böyle bir şey, bu bir mucize” dedi.

Konuşmaların ardından eksik ödenen para altın şeklinde Mahir Güntürkün’e teslim edildi.