Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin ilk oyun müzesi açıldı

Türkiye'nin ilk oyun müzesi", Ataşehir'de bulunan Mimar Sinan Parkı'nda açıldı. 60 bin metrekarelik park içinde bulunan Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi'nin düzenleyicisi Sunay Akın, dünyada bu konseptte çocuğa ayrılan başka bir müze olmadığını belirtti.

Türkiye'nin ilk oyun müzesi açıldı

Ataşehir Mimar Sinan Parkı'nda 60 bin metrekarelik park içinde bulunan tek katlı 2 ahşap bina oyun müzesi, parkın bir bölümü ise oyun parkına dönüştürüldü. Türkiye 'de bir ilk olan Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi'nde, 20'yi aşkın ülkedeki 150 koleksiyonerden toplanan 2 binden fazla oyuncak sergileniyor. Müzede, 150 yıllık satranç takımı, Victoria döneminin küp oyunları, 100 yıllık ilk taş ev inşa oyunları, ilk uzay oyunları gibi tarihi 1800'lere kadar uzanan oyunlar, çocukların ve büyüklerin beğenisine sunuluyor.

ETKİNLİK ALANLARINDA ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALLERİ DÜZENLENECEK

Müze kapsamında ayrıca bir etkinlik binası da bulunuyor. Parkın bir bölümü ise çocuklar için çeşitli oyun alanlarına dönüştürülmüş durumda. Bu alanlarda çocuklar için bowling, satranç, mini golf , labirent, masa tenisi ve ahşap salıncaklar yer alıyor. Hem etkinlik binasında hem de oyun bahçesinde Afrika Çocuk Oyunları Haftası, Japon Çocuk Oyunları Haftası gibi uluslararası etkinliklerin yanı sıra birçok oyun festivali gerçekleştirilecek. Müzeyi ve oyun alanını yılda 1 milyon çocuğun ziyaret etmesi planlanıyor.

Haberin Devamı


SUNAY AKIN: "DÜNYADA BENZERİ YOK DENECEK KADAR AZ"

Müzenin planlayıcısı Sunay Akın, açılışta yaptığı konuşmada, dünyada bu konseptte çocuğa ayrılan başka bir müze olmadığını vurgulayarak, “Ebeveynler ve çocuklar kadar, kültür tarihçileri, popüler kültür uzmanlarına kadar çok sayıda insanın ilgisini çekecek olan müzenin dünyada da benzeri yok denecek kadar az" dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: "DÜŞLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, “Biz, bütün ülke oyun bahçesine dönüşsün diye bir düş kurduk. Mimar Sinan Parkı'nı Sunay Akın'a emanet ettik. Ortaya Düştepe Oyun Müzesi ile Oyun Bahçesi çıktı. Çocuklarımızı alışveriş merkezlerindeki etkinlik alanları ile bilgisayar oyunlarından kurtaralım, parkta doyasıya oynamalarını sağlayalım istedik. Ataşehir'de toplam 850 bin metrekarelik 220 parkı İstanbullular için keyifle zaman geçirecekleri alanlara dönüştüreceğiz" dedi.

Haberin Devamı