Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin ilk hibrid otosu Honda ile Aralık'ta geliyor

Yeni model atağına kalkan Honda, hem benzinli hem de elektrikli motora sahip hibrid Civic'i pazara sokacak. Şirket, yakıt cimrisi araçtan yılda 70 adet satacak

Otomobil tutkunlarına müjde... Tüm dünyayı kasıp kavuran hibrid fırtınası şimdi Türkiye'ye geliyor. Honda, sonbaharda hem benzinli hem de elektrikli motorla çalışan hibrid modelini pazara sunacak.

Son yıllarda petrol fiyatlarının sürekli yükselmesi ve çevre bilincinin artması alternatif yakıt türü olan hibridlerin moda olmasını sağladı. Honda Türkiye de Civic Sedan Hibrid'i Türkiye'ye ithal etme kararı aldı. Honda Türkiye Genel Müdürü Katsumi Sawai, Honda'nın özellikle motor teknolojisinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Hibrid Civic 1.4 lt benzinli motora sahip. Ayrıca elektrikli ikinci bir motoru var. Böylece araç 1.8 lt motorlu bir aracın gücünü daha düşük yakıt tüketimiyle sunabiliyor. Vergi nedeniyle fiyatıi 50 bin YTL'nin üzerinde olur. Satış hedefimiz 70 adet."

Frene bas şarj olsun
Hibrid teknolojisi ilk kez 1997'de Toyota tarafından geliştirildi. Başta Japon şirketleriyle başlayan bu furyaya General Motors, Ford ve Hyundai gibi üreticiler de katıldı. Peki bu teknoloji nasıl çalışıyor? Hem benzinli hem elektrikli motorla çalışan hibrid teknoloji normal araçlar gibi kurşunsuz benzinle çalışıyor. Benzinli motorun kinematik gücünden de elektrikli motorun aküleri şarj ediliyor. Yokuş aşağıya inişlerde ve frenleme esnasında da enerji devreye girerek aküleri şarj ediyor. Şehir içinde ise araç sadece elektrik enerjisiyle hareket ediyor.

Haberin Devamı