Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin ilk Çinli banka müdürü!

Tekstilbank’ı satın alan dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC, ilk hamle olarak genel müdürü değiştirdi. Hatice Çim Güzelaydınlı’nın yerine Gao Xiangyang, Tekstilbank’ın Genel Müdürü oldu.

3.2 trilyon dolarlık toplam varlığı ile dünyanın en büyük bankası Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC), Tekstilbank’ın yüzde 75’ini GSD’den resmen devraldı. GSD Holding’in Tekstilbank’taki yüzde 75,5 payının Industrial and Commercial Bank of China Limited’e (ICBC) satılmasına ilişkin pay alım satım sözleşmesi kapsamındaki işlem kapanışı dün gerçekleştirildi.

Bankanın KAP’a yaptığı bugün tarihli olağanüstü genel kurul kararına ilişkin diğer açıklamaya göre, bankanın hakim hisselerinin devir-satış suretiyle el değiştirmesi sebebiyle yönetim kurulu üyeliği görevlerinden bugün itibarıyla istifa eden yönetim kurulu üyeleri; Akgün Türer, İsmail Sühan Özkan, İbrahim Sencan Derebeyoğlu, Anna Gözübüyükoğlu, Mehmet Sedat Özkanlı ve Hatice Çim Güzelaydınlı’nın ibralarına karar verildi.

Mart’ta onaylandı

İstifa eden yönetim kurulu üyeleri yerine 2017 yılı hesaplarını incelemek amacıyla toplanacak olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Xu Keen, Wang Qiang, Zheng Jianfeng, bağımsız yönetim kurulu üyeliklerine Mehmet Hilmi Güler ve Wang Ying seçildi.

Haberin Devamı

Tekstilbank’ın yüzde 75.5’ini almasının ardından bankanın genel müdürlüğüne Çim Güzelaydınlı’nın yerine Gao Xiangyang getirildi. Bankanın Genel Müdür Yardımcılığı görevine de Chen Yubao getirildi. GSD Holding, Tekstilbank’taki yüzde 75.5 hissesinin tamamını 669 milyon liraya ICBC’ye satmak için sözleşme imzaladığını geçen yılın Nisan ayında duyurmuştu. Mart ve Nisan aylarında ise Çin bankacılık otoritesi ile BDDK tarafından satış işlemine onay gelmişti.