Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin ihracatına 500 milyon $ ayakkabıdan

Türkiye’de ve bölgede yapılan tek uluslararası fuar niteliği taşıyan 7. Uluslar arası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı (AYSAF) 46’ncı kez kapılarını açtı. CNR Expo İstanbul’da başlayan ve bugün sona erecek fuar, sektörün tüm bileşenlerini biraraya getiriyor. Fuarın açılışında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ayakkabı sektörünün bu yıl 500 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşacağını belirterek, bunun Ar-Ge ve inovason, tasarım ve markalaşmaya yapılan yatırımlardan kaynaklandığını söyledi. CNR Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut, AYSAF’a 364 firmanın katıldığını söyledi. Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) Başkanı Ender Yazıcıoğlu ise “Sektörün çıkış yolunun tasarım, moda, inovasyon ve katma değeri yüksek ürünler ihraç etmektir” dedi. Ayakkabı yan sanayinde kaliteli üretim için standardizasyona ihtiyaç olduğunu ifade eden TASEV Başkanı Yalçın Eğemen de sektörün 400 milyon çift üretim kapasitesine sahip olmasına rağmen, ancak 200 milyon çift ürettiğini, devlet tarafından verilecek desteklerle sektörün olması gereken seviyeye ulaşacağını söyledi.

İşbir’den ultra kış kampanyası

Geçen ay ‘KDV’si bizden’ kampanyasıyla evini yenileyecek ve ev kuracaklara kolaylık sağlayan İşbir, Ekim ayı boyunca sürdüreceği bu kampanyaya ek olarak ‘Ultra’ avantajlarla geliyor. İşbir, Viscostar akıllı yatakları tercih eden tüketicilerine 249 lira değerinde anti-bakteriyel, anti-mantar, anti-mite etkili Quallofil Air Allerban Yorgan hediye ediyor. Quallofil teknolojisiyle üretilen bu yorganlar, bakteri ve insan derisi ile beslenip, gözle görülemeyen organizmaların gelişimini engellemek süretiyle sizi astım gibi hastalıklara karşı koruyor. Öte yandan Pocket Spring akıllı yataklar ise yine aynı teknolojiyle üretilmiş 63 lira değerindeki Quallofil Air Allerban Yastık hediye edilecek.

İlk ‘Beymen Shu’ mağazası İzmir’de açılıyor

Beymen, farklı bir mağaza konseptini ilk kez İzmirlilerle buluşturuyor. Dünyaca ünlü markaların ayakkabı ve çanta koleksiyonlarının sunulacağı ilk Beymen Shu mağazası, 8 Ekim’de İzmir Alsancak’ta hizmete giriyor. Tory Burch, Jimmy Choo, Marc by Marc Jacobs, Sergio Rossi, Rag&Bone, Hogan, See by Chloe, TOD’S, Zadig Et Voltaire gibi, koleksiyonları merakla beklenen marklara ait ayakkabı ve çantaların sunulacağı Beymen Shu, İzmirli modaseverleri bekliyor.

Abdullah Kiğılı’dan ‘zamansız’ ürünler

Abdullah Kiğılı 2011-2012 sonbahar/kış koleksiyonunda 4 mevsim kullanılabilen, modası hiç geçmeyen, zamansız ürünler sunuyor. Yeni koleksiyonda, özel kumaşlar ile oluşturulan ceket ve pantolonlar üstün moda anlayışından ilham alıyor. Sınırlı sayıda üretilen ve sadece 250 gram ağırlığındaki takım elbiseler ise 4 mevsim kullanım rahatlığına sahip. Abdullah Kiğılı koleksiyonunda ayrıca yüzde 100 kaşmir ile değerli ve nadir bulunan elyaflardan, desenli tek ceketler de var. Gömleklerde de akıllı kumaşların, leke tutmayan-ütü istemeyen fonksiyonelliği koleksiyonda yerini alıyor.

Calvin Klein ‘hafif’ledi

CALVIN Klein, 2011 sonbahar koleksiyonuyla görücüye çıktı. Geçtiğimiz yıllara oranla daha hafifletilmiş dokularıyla Calvin Klein 2011 sonbahar koleksiyonu, sonbahar kadınını ‘çok güçlü’, sonbahar erkeğini ise ‘çok net’ olarak tanımlıyor. Calvin Klein yeni koleksiyonunda sezonun en güçlü anahtarı, kumaş bloklu ceketler ile androjen işçilik vurgusu. Alpaka yünü, kaşmir, tiftik, muflon ve deri gibi zengin ve lüks elyaflardan oluşan Calvin Klein sonbahar koleksiyonu, kadınların yumuşak ciltlerinden ilham alıyor. İnce ayarlı örgü giysilerin doku ve derinlik kattığı koleksiyonda beklenmedik hayvan baskıları ise koleksiyonu tamamlayan unsur olarak dikkat çekiyor. Calvin Klein’ın yeni sonbahar koleksiyonu ürünleri, Calvin Klein ve Mendo’s-Calvin Klein Mix mağazalarında.

Home Store’da değişim başladı

1989 yılında kurulan ve 1994 yılında hazır giyim sektörüne geçen Home Store’da değişim başladı. Emel Acar yönetimindeki marka, artık daha cazip fiyatlarla Türkiye’de üretilip satışa sunulacak. Home Store’un değişimini anlatan Home Store CEO’su Devrim Acar, “2011 yılını değişim yılı ilan ettik. Bugüne kadar dünyanın ünlü markalarının koleksiyonlarını ithal eden bir firmayken artık Emel Acar yönetimindeki tasarım ekibimizle, üretim ve tasarımımızı Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Yılsonuna kadar hedeflediğimiz mağaza sayısı ise 20” dedi.

Suda Kebap Göktürk’te

Göktürk’te üçüncü şubesini açan Suda Kebap , Mehmet Yoğunburç tarafından hazırlanan Antep yöresi ağırlıklı kebap-et çeşitleri ve özel yöre mezeleri ile hizmet veriyor. Reina ve Suada Club-Galatasaray Adası’nda yaz-kış faaliyette bulunan Suda Kebap’taki aynı lezzetleri servis eden Göktürk şubesinin işletmeciliğini Ali Unal’ın denetiminde Le Select, Komşu, Venge gibi restoranların işletmesinden tanınan Kemal Koç üstlendi. 400 kişi kapasiteli mekanın dekorasyonu modern ve minimal olarak tasarlandı. Soğuk kış günlerinde ocakbaşında ve kış bahçesinde oturma seçeneği var. Suda Kebap Göktürk’te çocuklar için hazırlanan çocuk parkı da var. Dev ekranda maç seyretme imkanı sunan Suda Kebap Göktürk evlere paket servisi de veriyor.

Meysu ambalajını yeniledi

MEYSU, yeni ambalajı ve yeni tadı ile tüketici ile buluştu. Almanya’da özel üretilen yeni ambalaj ile tüketicinin beğenisini toplayan Meysu, siyah rengin tercih edildiği yeni ambalajında ürünün özelliklerini öne çıkardı. Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, “Ambalaj değişikliğimizin temel nedeni bugün ulaştığımız başarıyı tüketici ile paylaşmak. Türkiye’nin ilk meyve suyu markası olan Meysu’nun yeni vizyonunu ambalaja ve tadına taşıdık. Ambalajda Meysu ailesi yazısını çıkararak sadece tüketicinin vazgeçilmez markası olan Meysu ile yola devam etme kararı aldık” dedi.

Metro Group’a yeni genel müdür

1 EKİM 2011 tarihi itibariyla Metro Group Asset Management Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine Eyüphan Boyvadaoğlu atandı. Boyvadaoğlu, Metro Group bünyesinde bulunan Metro Toptancı Market’te 2008 yılından bu yana Büyüme ve Genişleme Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyordu. Metro Group’tan önce 2002-2008 yılları arasında CarrefourSA’da İş Geliştirme Direktörü/ İcra Kurulu Üyesi olarak çalışan Boyvadaoğlu, 2000-2002 yılları arasında Sabancı Holding’te Proje Müdürü olarak görev almıştı.

Haberin Devamı