Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin En Rekabetçi Şirketi Ödülü Bilim İlaç’ın

SEKTÖREL Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) tarafından düzenlenen 6. Rekabet Kongresi’nde ‘Yılın En Rekabetçi Şirketi Ödülü’, Bilim İlaç’a verildi. Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak, yenilikçi yaklaşımlar ortaya koyabilmek ve uluslararası arenada söz sahibi şirketler ortaya çıkarmak için SEDEFED ve TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) işbirliğiyle gerçekleştirilen 6. Rekabet Kongresi’nin bu yılki teması “Geleceğin Tasarımında Rekabet Gücü”ydü.

Rekabetin sürdürülebilirliğini sağlamak, rekabet gücünü artırmak ve alınan ödüllerin diğer şirketleri teşvik etmesi amacıyla bu yıl ilk kez “Rekabet Gücü” ödülü verildi. Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, ödül töreninde yaptığı konuşmada Bilim İlaç’ın ilaç satışında üçüncü, reçeteye girme konusunda ise ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Uluslararası alanlarda var olabilmek için rekabetçi olmak gerektiğine işaret eden Baş, Ar-Ge çalışmaları ile fark yarattıklarını, şirketin en büyük gücünün yenilikçilik olduğunu anlattı. Baş, “Gelişen ülkelerden çok gelişmekte olan ülkelerin öneminin arttığı bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye’de ilk defa verilen bu ödül, firmaların dünyada yer almalarını sağlayabilir” dedi. 1998 yılından bu yana EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulayan Bilim İlaç, sektöründe son 5 yılın en fazla büyüyen şirket oldu.

Sertex, 2011 yılında franchise ile büyüyecek

FLOKSER Grup, döşemelik sektöründeki markası Sertex’in bayi ağını 2011 yılında franchise yoluyla daha da genişletecek.

1982 yılından beri döşemelik kumaş üreten ve 1.100 kişinin çalıştığı Flokser Group, 175 bin metrekarelik tesislerde üretim yapıyor. Döşemelik deri süet ve kumaş üçlemesinin bir arada olduğu Flokser, 2009 yılında 35 milyon dolarlık ihracat gerçekleştir. Türkiye’deki ilk 500 sanayi şirketi arasında yer alan grup, 10 patentli ürün ve nano teknolojik özellik kazandırılmış Antelope, Buffalo, Genetic, Zen gibi flok ve teknik deri ürünleri ile sektöre öncülük ediyor.

Sertex, lojistik, dağıtım, fiyatlandırma, sipariş otomasyonu gibi tüm sistem altyapılarını oluşturarak franchise sistemiyle çalışmak isteyen girişimcilere büyük kolaylık sağlıyor. Sertex franchise sisteminin iş ortaklarına kattığı avantajlar ile girişimciler stok tutmadan satış imkanı, patentli ürünler ile rekabet avantajı ve etkin reklam faaliyetleriyle pazarda destek buluyor. Girişimcilerden, kâr payı, kira ve reklam gibi konularda ücret alınmıyor.

Avrupa’da satılan 20 milyonuncu Toyota, Adapazarlı Verso oldu

Toyota’nın Avrupa pazarlarında sattığı 20 milyonuncu araç, Toyota Türkiye’nin Adapazarı fabrikasındaki bantlardan çıkan Verso modeli oldu. 20 milyonuncu Toyota’nın satışı İspanya’da gerçekleşti. Dün Toyota İspanya tarafından Madrid’de gerçekleştirilen ve Toyota Türkiye CEO’su Orhan Özer’in de katıldığı törende 20 milyonuncu Toyota, sahibine teslim edildi. Törende konuşan Orhan Özer, “Avrupa’da satılan 20 milyonuncu Toyota’nın Verso olmasından onur duydum. 1994 yılından bu yana üretim faaliyetini sürdüren şirketimizde yüksek kaliteli üretim ve güvenilirlik artık bir gelenek haline geldi. Bugün Verso sahibi olarak Toyota ailesine katılan değerli alıcılar çevreye duyarlı bir sürüş kalitesini tercih etti” dedi.

easyJet 14.79 euroya uçuracak

15’İNCİ yaş gününü kutlayan easyJet, 10 Kasım tarihine kadar Türkiye’den bilet alan yolculara 1 Ocak-26 Mart tarihleri arasındaki uçuşlarında yüzde 30’a varan indirim sunuyor. Bunun yanı sıra Türkiye’den yapılacak uçuşlarda 18 binin üzerinde koltuk, vergi dahil 17.49 eurodan başlayan fiyatlardan satışa çıktı. Kampanya 1 Ocak-26 Mart tarihlerindeki uçuşlar için geçerli olacak. Mayıs 2006’dan bu yana İstanbul’dan 860 bin yolcu taşıyan easyJet, uçuşların başladığı Mart 2008 yılından bu yana toplamda 1 milyon 230 bin yolcu taşıdı.

Saç tasarımları Paris’te yarışıyor

Dünyanın en prestijli saç tasarım yarışmalarından International Trend Vision Award bugün Paris’te gerçekleştirilecek. Yarışmada Türkiye’yi Balıkesir Novia Güzellik Salonu’ndan Ömer Genç temsil edecek. Yarışma www.liveventwella.com adresinden canlı olarak izlenebilecek, Genç’i desteklemek isteyenler oy da kullanabilecek. Ömer Genç ve ekibi, 57 ülkenin Trend Vision Award birincisiyle birlikte yarışacak. Yarışma saç tasarımında dünya trendlerini belirleyen Wella Professionals tarafından 1997 yılından bu yana düzenleniyor.

Haberin Devamı