Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin en hızlı gelişen okulu

VATAN eğitim uzmanı Sadık Gültekin üniversite adayları için Kadir Has Üniversite'sini gezdi.

Kadir Has Üniversitesi hedeflerini büyütüyor


Eğitim ve kültür alanlarında bir lider konumuna ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Kadir Has Üniversitesi, araştırma ve bilimsel gelişme açısından da uluslararası bir merkez olmayı hedefliyor

Kadir Has Üniversitesi (KHÜ), 1997 yılında İstanbul’da kuruldu. Bünyesinde Mühendislik, Fen-Edebiyat, İktisadi İdari Bilimler, İletişim, Hukuk ve Güzel Sanatlar fakültelerini barındıran kurum, Türkiye’de eğitim ve kültür alanlarında bir lider konumuna ulaşmak, araştırma ve bilimsel gelişme açısından uluslararası bir merkez olmak hedeflerini taşıyor. Kadir Has Üniversitesi’nin, tarihi İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Cibali’de bulunan merkez kampüsü, 1887 yılında Fransızlar tarafından inşa edilmiş bir tütün fabrikasıdır.

Neoklasik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan bu yapı, 1997 yılında Kadir Has Üniversitesi’ne tahsis edildi. Daha sonra tarihi nitelikleri korunarak restore edilen bina, özenle çağdaş bir üniversiteye dönüştürüldü. Kadir Has Üniversitesi’nin 1400 yıllık bir tarihi kucaklayan binasının bu yıl da “Avrupa Birliği’nin En İyi Korunmuş Tarihi Eseri” ödülünün doğal adayı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yücel Yılmaz, üniversitenin binasının Avrupa Birliği’nin Avrupa Kültür Mirası çerçevesi içinde en iyi korunmuş tarihi bina ödülünü aldığını vurguluyor.

Neden farklıyız?

* Kampüslere ulaşım kolay.

* Restore edilerek modern bir üniversiteye dönüştürülmüş tarihi kampüste eğitim göreceksiniz.

* Gelişmiş elektronik alt yapısıyla her öğrenciye bir bilgisayar ve sürekli, hızlı internet bağlantısından yararlanacaksınız.

* Hızla gelişen toplum gereksinimlerine duyarlı geniş bir program yelpazesiyle dilerseniz çift anadal yapabilecek iki diploma edinebileceksiniz.

* Lider dünya üniversiteleriyle işbirliği içinde geliştirilen güncel yöntemler ve müfredat programlarıyla edindiğiniz diplomalar dünyanın her yerinde geçerli olacak.

* İngilizce ağırlıklı öğretim sayesinde uluslararası alanda kavramlara hakim olacaksınız.

* Haliç’in kıyısında basket ve voleybol oynayacak, Haliç’te kürek antrenmanları ve müsabakaları yapabileceksiniz hemen kampüsünüzün önünde üstelik sporda başarı gösterenler için burs olanakları da var.

* Sanayi kuruluşlarıyla iç içe uygulamalı eğitim görecek, ders yılı içinde yapılan seminer ve konferanslara katılacaksınız.

* Öğrenci kulüplerine katılarak veya ilgi alanlarınıza göre yeni kulüpler oluşturarak boş zamanlarınızı zevkle değerlendireceksiniz.

* Lisans eğitimini başarıyla tamamladığınızda geniş yüksek lisans ve doktora programlarından yararlanacaksınız.


İlk kez kayıt yaptıranlara ücretsiz dizüstü bilgisayar

2007-2008 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilere üniversitemizdeki eğitimleri süresince kullanmak üzere ücretsiz dizüstü bilgisayar verilecektir. Kadir Has Üniversitesi’nde burslu eğitim olanağı vardır. Burslar karşılıksız olup, normal öğrenim süresince devam eder. Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Okulu’nda okuyacak öğrenciler için 5 yıl, dil hazırlığı programında okumasına gerek olmaksızın doğrudan fakültelerin birinci sınıfına başlayan öğrenciler için 4 yıldır.

* ÖSYM Bursu: Bu burs, ÖSYM tarafından burslu programlara yerleştirilen öğrencilere ilgili mevzuat gereğince verilen burslardır. Bu burslar öğretim ücretinin tümünün alınmaması şeklinde gerçekleştirilir. ÖSYM Bursu öğrencinin başarı durumuna bağlı olarak tüm eğitim süresi boyunca devam eder.

* Kadir Has Bursu: Burslu veya ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden ÖSS sıralamasında SÖZ-2, SAY-2 ve EA-2 puan türlerinde ilk 1000 (Dil puan türünde ilk 100) içinde yer alan öğrencilere 1.000 YTL, ilk 2000 (Dil puan türünde ilk 200) içinde yer alan öğrencilere 500 YTL, ilk 3000 (Dil puan türünde ilk 300) içinde yer alan öğrencilere 400 YTL, ilk 5000 (Dil puan türünde ilk 500) içinde yer alan öğrencilere 250 YTL nakit ödeme yapılır. Ödemeler yılda 9 ay süreyle gerçekleştirilir.

* IB Bursu: Uluslararası Bakalorya (IB) diploması toplam notu 32-37 arasında olan öğrencilerden eğitim ücretinin yarısı, 38 ve üzerinde olanlardan ise tümü alınmaz.

* Abitur Bursu: Abitur diploma notu 2 veya daha iyi olanlardan öğretim ücretinin yarısı alınmaz.

* Spor Bursu: Önlisans ve lisans programlarına kayıt yaptıranlardan branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyenlere verilir.

* Akademik Başarı Bursu: Lisans ve önlisans öğrencilerinin birinci yıllarını tamamlamalarından sonraki dönemlerde not ortalaması 3.50 ve üzerinde olan öğrencilere kayıt ücretinden indirim şeklinde belli oranlarda burs verilir.

* Selimpaşa Bursu: Selimpaşa ve çevresindeki meslek lisesi ve liselerden mezun olup Meslek Yüksekokulu programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin öğretim ücretinde 1.000 YTL indirim yapılır.


Sportif İletişim Sertifika Programı

KADİR Has Üniversitesi Spor Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi (SHAUM), futbol sporuna sıkışmış olan spor gazeteciliğinde, genel spor kültürünü oluşturmak amacıyla “Sportif İletişim Sertifika Programı”nı başlatıyor. Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek program, gazetelerde çalışan stajyer ve yeni spor gazetecileriyle üniversitelerin ikinci sınıf ve yukarısı öğrencilerinin katılımına açıktır.

Bilgi için:

www.khas.edu.tr

Tel: (0212) 533 65 32

/ 495



Yeni açılacak bölüm

FEN-Edebiyat Fakültesi Enformasyon Teknolojileri Programı.



ABET çalışmaları


KADİR Has Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi’nin Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinde ABET akreditasyon çalışmalarını, Eylül 2002’den beri devam etmektedir. Akreditasyon çalışmaları “Continuous Improvement - Sürekli İyileştirme” çerçevesi içinde sürdürülmektedir. Çağdaş bir yükseköğretim verebilmek için üniversitelerin değişime açık olmaları ve kendilerini sürekli yenileyebilmeleri gerekir. Bu amacı, kurulduğu günden beri taşıyan Kadir Has Üniversitesi bu çalışmalara daha da ağırlık veriyor.



Öğrenim ücretleri



* Fen-Edebiyat Fakültesi:

12.000 YTL

* İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi:

14.000 YTL

* Mühendislik Fakültesi:

14.000 YTL

* Hukuk Fakültesi:

15.000 YTL

*Güzel Sanatlar

Fakültesi:

15.000 YTL

* İletişim Fakültesi:

12.000 YTL

* Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu:

6.000 YTL

* Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu:

6.000 YTL

* İngilizce Hazırlık Sınıfları:

12.000 YTL


REKTÖRDEN...



(Prof. Dr. Yücel Yılmaz)



10’uncu gurur yılına ulaştık

KADİR Has Üniversitesi, ülkemizin en genç ancak en hızlı gelişen üniversitesidir. Kuruluşumuzun 10’uncu gurur yılına ulaştık. Geride kalan bu dönemde altyapımızı oluşturduk, eğitim kadrolarımızı ve fiziksel altyapımızı hazırladık. Bugün İstanbul’da, konumu, büyüklüğü, sahip olduğu olanaklar ve estetiğiyle gıpta edilen Cibali Merkez Kampüsü, toplumumuzca beğenilen ve tercih edilen bir üniversite haline geldi.

Çift diploma anlaşmaları

Üniversitemizin iddialı bir misyonu ve buna ulaşmak için yoğun çabaları var ama hedefimiz, bir dünya üniversitesi olmaktır. Yani çağdaş bir üniversite olmanın gerekleri olan bilimsel araştırmalar yapmak ve öğrencilerine güncel bilgileri modern yöntemlerle aktarmayı başarıyla gerçekleştirmek, en dikkat ettiğimiz unsurlardır. Bu düzeye ulaştığımızın kanıtı, batının gelişmiş üniversiteleriyle imzalama başarısına ulaştığımız çift diploma verme anlaşmalarıdır. Güncel bilgilerle donatılmış, yaratıcı, girişimci gençlerimizi toplumumuza kazandırmak adına bir hayli yol aldık ve bir çok başarılı mezun verdik.



FAKÜLTELER ve YÜKSEKOKULLAR



KON-TENJAN PUAN TÜRÜ



FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİAmerikan Kültürü ve Edebiyatı (Burslu) 5 DİL

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı 20 DİL

Yönetim Bilişim Sistemleri Programı (Burslu) 5 EA-2

Yönetim Bilişim Sistemleri Programı 20 EA-2

HUKUK FAKÜLTESİ

Hukuk (Burslu) 10 EA-2

Hukuk 80 EA-2

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İktisat (Burslu) 5 EA-2

İktisat 25 EA-2

İşletme (Burslu) 10 EA-2

İşletme 50 EA-2

Turizm İşletmeciliği (Burslu) 5 EA-2

Turizm İşletmeciliği 20 EA-2

Uluslararası Finans (Burslu) 5 EA-2

Uluslararası Finans 25 EA-2

Uluslararası İlişkiler (Burslu) 6 EA-2

Uluslararası İlişkiler 30 EA-2

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Burslu) 5 SÖZ-2

Halkla İlişkiler ve Tanıtım 30 SÖZ-2

İletişim Tasarımı (Burslu) 5 SÖZ-2

İletişim Tasarımı 30 SÖZ-2

Radyo, Sinema ve Televizyon (Burslu) 5 SÖZ-2

Radyo, Sinema ve Televizyon 40 SÖZ-2

Reklamcılık (Burslu) 5 EA-2

Reklamcılık 30 EA-2

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bilgisayar Mühendisliği (Burslu) 10 SAY-2

Bilgisayar Mühendisliği 40 SAY-2

Elektronik Mühendisliği (Burslu) 5 SAY-2

Elektronik Mühendisliği 25 SAY-2

Endüstri Mühendisliği (Burslu) 10 SAY-2

Endüstri Mühendisliği 40 SAY-2

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Burslu) 5

İç Mİimarlık ve Çevre Tasarımı 35

Endüstri Ürünleri Tasarımı (Burslu) 5

Endüstri Ürünleri Tasarımı 35

GrafikTasarımı (Burslu) 5

GrafikTasarımı 35

Tiyatro 20

SOSYAL BİLİMLER YÜKSEKOKULU

Dış Ticaret 70 EA-1

Finans 70 EA-1

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık 70 SÖZ-1

Emlak ve Emlak Yönetimi 50 EA-1

Uluslararası Lojistik 50 EA-1

Turizm ve Otel İşletmeciliği 50 EA-1

Bankacılık ve Sigorta 30 EA-1

Tasarım ve Basım Yayımcılık 30 EA-1

Radyo ve TV Yayıncılığı 30 SÖZ-1

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama 50 SAY-1

Elektronik Haberleşme 50 SAY-1

Grafik 50 EA-1



Haberin Devamı