Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin en büyüğü!

24 metrekarelik Türk Bayrağı, uzaktan görülebiliyor

Balıkesir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bin 400 led lamba kullanılan 24 metrekarelik Türk Bayrağı, kilometrelerce uzaktan görülebiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir Belediyesi, İzmir karayolunun 10. kilometresinde bulunan Belediye Su Arıtma Tesisi'nin 20 metre yüksekliğindeki kireç silosunun üzerine 24 metrekare büyüklüğünde ışıklandırmalı bir Türk Bayrağı yerleştirdi.

Yaklaşık bir haftada yaptırılan ve vinç yardımıyla yerleştirilen Türk Bayrağı'nda, kırmızı ışık veren bin adet, beyaz aydınlatmayı sağlayan ise 400 led lamba kullanıldı.

Işıklı bayrak, gece karanlığında 3 farklı şekilde aydınlatılıyor. Bayrak, farklı şekilde yapılan program sayesinde, kırmızı ve beyaz olduğu kadar sadece beyaz led lambalar yakılarak yalnız ay ve yıldız, projektörle aydınlatıldığında ise etrafa ışık saçan bir bayrak şeklinde görülebiliyor.

Belediye Başkanı İsmail Ok, yaptığı açıklamada, bayrağı Ege ve Marmara'yı birbirine bağlayan karayolu üzerine yerleştirdiklerini söyledi.

Türk Bayrağı'nın 6 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde olduğunu ifade eden Ok, şunları kaydetti:

''Sadece hilalin çapı 2 metre. Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiye'de led aydınlatmalı bu ebatta Türk Bayrağı bulunmuyor. Yani Türkiye'nin en büyük led lambalı Türk Bayrağı'nı Balıkesir'de yaptık. Toplamda bin 400 led lamba kullanıldı. Balıkesir'in içme suyu tesislerindeki teknik elemanlarımızın kendi çabaları ve montajıyla yapıldı. Çamlık dediğimiz alana da bu şekilde bir bayrak yapmayı düşünüyoruz. Balıkesir Belediyesi olarak bunların sayısını artırarak devam edeceğiz. Dalgalanan ve ışık saçan bayraklarımız, bağımsız ve hür yaşayan Türk topraklarının bir mührüdür.''

Ok, Cumhuriyet Bayramı öncesinde vatandaşlara binlerce adet Türk Bayrağı dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı