Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin en başarılı liderleri!

Uluslararası araştırma şirketi XSIGHTS’ın yaptığı “En Başarılı Liderler Araştırması”ndan çarpıcı sonuçlar çıktı.

Türkiye'nin en başarılı liderleri!

Türkiye'nin Sesi Paneli üzerinden 15-20 Mart tarihlerinde yapıldığı belirtilen araştırmaya yanıt veren katılımcılara, en başarılı siyasi lider, en başarılı bakan, en başarılı iş adamı, en başarılı iş kadını, en başarılı STK lideri, en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı ve en başarılı dünya liderleri hakkında sorular yöneltildi.

EN BAŞARILI ERDOĞAN

2004 yılında Londra'da kurulan Uluslararası araştırma şirketi XSIGHTS'ın "En Başarılı Liderler Araştırması" sonuçları açıklandı. Reporttuk'te yayınlanan "En Başarılı Liderler Araştırması" sonuçlarına göre en güvenilir siyasi lider AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, en başarılı bakan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, en başarılı iş adamı Ali Sabancı ve en başarılı iş kadını Güler Sabancı oldu.

Recep Tayyip Erdoğan'ı, Kemal Kılıçdaroğlu; Suat Kılıç'ı, Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu; Ali Sabancı'yı, Rahmi Koç; Güler Sabancı'yı, Suzan Sabancı Dinçer; Muharrem Yılmaz'ı, Rifat Hısarcıklıoğlu; Kadir Topbaş'ı ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takip ediyor.

ERDOĞAN'IN ARDINDAN KILIÇDAROĞLU GELİYOR

XSIGHTS Genel Müdürü Çiğdem Penn "Araştırmaya göre Türkiye'de en başarılı siyasi lider AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır (yüzde 39,7). Recep Tayyip Erdoğan'a en çok Ankara halkı (yüzde 56), erkekler (yüzde 44,3) başarılı olduklarına inanmaktadır. (yüzde 39,7). İkinci sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yer almaktadır (yüzde 15,7). 55 yaş ve üzeri olanlar Kemal Kılıçdaroğlu'na diğer yaş gruplarına göre daha fazla başarılı bulmaktadır.' dedi.



EN BAŞARILI BAKANLAR

En başarılı Bakan sorusunun yanıtlarını değerlendiren Çiğdem Penn "Katılımcılara göre en çok güvenilir iki bakan sırasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç (yüzde 24,7) ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'dur (yüzde 21,0). İzmir (yüzde 87,4) ve Balıkesir bölgesi (yüzde 81,3) Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a diğer bölgelere göre daha fazla başarılı bulunuyor. Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulanlar en çok Ahmet Davutoğlu (yüzde 37,4) ve Sadullah Ergin'i (yüzde 17,4) başarılı bulmaktadır. Erkekler kadınlara göre Ahmet Davutoğlu'nu daha başarılı bulurken (yüzde 24,6), 55 ve üzeri yaştakiler ise Binali Yıldırım'ı daha başarılı bulmaktadır (yüzde 60)" dedi.

EN BAŞARILI İŞ ADAMI,İŞ KADINI

XSIGHTS Genel Müdürü Çiğdem Penn "Katılımcıların en başarılı bulduğu iki iş adamı, iki büyük holdingi temsilen Ali Sabancı (yüzde 20,7) ve Rahmi Koç'tur (yüzde 14,5). Erkekler ve kadınlar en çok Ali Sabancı'yı başarılı bulurken, Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulanlar en çok Ali Ağaoğlu, Murat Ülker ve Ali Sabancı'yı başarılı bulmaktadır. Ayrıca 45-54 yaş sahipleri en çok Ali Sabancı'ya (yüzde 51,1) güvenmektedir. En başarılı iki iş kadını ise sırasıyla Güler Sabancı (yüzde 25,5) ve Suzan Sabancı (yüzde 12,4) oldu. Güler Sabancı'ya İzmir, Hatay ve Antalya bölgesi diğer bölgelere göre daha fazla başarılı bulurken, Hanzade Doğan Boyner (yüzde16,8) ve Ümit Boyner'e (yüzde 14,9) erkekler, Suzan Sabancı'ya (yüzde 17,9) ise kadınlar daha başarılı bulduklarını belirtti. Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulanlar da en çok Güler Sabancı'yı (yüzde 30,6) başarılı bulmaktadırlar." diye konuştu.

SİVİL TOPLUMDA EN BAŞARILI TÜSİAD

Penn "Sivil toplum kuruluşları içinde en başarılı iki lider ise TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz (yüzde 32,7) ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu (yüzde 8,8) oldu. Erkekler kadınlara göre Muharrem Yılmaz'ı (yüzde 40,5) ve Rifat Hisarcıklıoğu'nu (yüzde 12,5) daha fazla başarılı bulmakta iken, kadınlar ise İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve İSO Başkanı Tanıl Küçük'ü daha başarılı bulmaktadır. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulanlar da TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ı daha başarılı bulmaktadır (yüzde 41,3). Katılımcıların nerdeyse üçte biri (yüzde 30) fikir beyan etmemiştir; bu da STK liderlerinin iş adamları ya da politikacılar kadar tanınmadığının işaretidir" dedi.

KADİR TOPBAŞ AZİZ KOCAOĞLU'NU GERİDE BIRAKTI

Çiğdem Penn, "Büyükşehir Belediye Başkanları içinde en başarılı iki isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş (yüzde 25,2) ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu (yüzde 12,3). Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulanlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı (yüzde 43,9) ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i (yüzde 15,0) daha başarılı bulurken Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulmayanlar ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu (yüzde 24,0) ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i (yüzde 17,7) daha başarılı bulmaktadır. Ayrıca İstanbul'da Kadir Topbaş'ı başarılı bulan yüzde 49,4 iken İzmir'de Aziz Kocaoğlu'nu başarılı bulan yüzde 87,4'tür" dedi.

EN BAŞARILI DÜNYA LİDERİ OBAMA

Penn "En başarılı iki dünya lideri ise, global siyasi oyuncuların iki farklı ucunda duran Barrack Obama (yüzde 26,4) ve Mahmud Ahmedinejad' (yüzde 14,5) oldu. Özellikle Mardin bölgesi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinej'a diğer bölgelere göre daha başarılı bulmaktadır. (yüzde 87,1)" seklinde konuştu.

Haberin Devamı