Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin dört bir yanına şehit ateşi düştü

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı'nda çevik kuvvet ekiplerinin görev yaptığı alanda 2 ayrı bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarının baba evine acı haber verildi

Türkiye'nin dört bir yanına şehit ateşi düştü

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı'nda çevik kuvvet ekiplerinin görev yaptığı alanda 2 ayrı bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Okan Doğan, Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ndeki baba evine acı haber verildi. Şehit polis memurunun babasının evine Türk bayrağı asılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Vodafone Arena Stadı'nın yakınlarında düzenlediği bombalı saldırıda yaralanan Çevik Kuvvet Polisi Okan Doğan, dün akşam İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehit Polis'in Malatya'nın Battalgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları babaevine dev bir Türk Bayrağı astı. Mahallede bulunanlar da evlerine bayraklar astı.

Malatya'nın Yazın İlçesi nüfusuna kayıtlı, 2 yıldır polis olarak görev yaptığı, bekâr olduğu öğrenilen ve ailesinin 4 çocuğunun en küçüğü olan şhit Okan Doğan'ın babası Yusuf ve Nadriye Doğan oğullarının şehit düştüğünün haberini aldıktan sonra bu sabah İstanbul'a gittiği belirtildi.

Haberin Devamı

Çevik kuvvet polisi Okan Doğan'ın cenazesinin yarın Malatya'da ikindi namazı ardından toprağa verilecek.

Akhisar'a şehit ateşi düştü

İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 26 yaşındaki Ali Aksoy'un memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne ateş düştü.

Dün Beşiktaş- Bursaspor maçının sona ermesinden sonra Vodafone Arena Stadyumu yanında meydana gelen 2 patlamada 27'si polis 29 kişi şehit oldu. Akhisarlı polis Ali Aksoy'un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy'un ailesi, teşhis için bu sabah İstanbul'a gitti.

Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoy'un Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi.

Şehidin naaşı Diyarbakır'a götürülecek

İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Süleyman Sorkut'un Siverek ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.

Haberin Devamı

İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan Sorkut, Bayırözü Mahallesi'ndeki baba ocağına giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi baba Cuma Sonkut ve diğer yakınlarına verdi.
Aileye şehadet haberi verilmesinin ardından yakınları şehidin babaevine geldi. İstanbul'dan havayolu ile Diyarbakır'a getirilecek şehidin naaşı, Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenecek törenin ardından camiye götürülecek. Burada kılınacak cenaze namazına müteakip şehitlikte toprağa verilecek.
Bekar ve 6 aylık polis memuru olan Sorkut'un ilk görev yerinin İstanbul olduğu öğrenildi.
Muş'taki babaevi bayraklarla donatıldı
İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz'ın Muş'taki babaevi, bayraklarla donatıldı.
İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan Yılmaz'ın merkez Sunay Mahallesindeki evine yakınları ve vatandaşlar akın etti.
Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da şehit yakınlarını yalnız bırakmadı.
Taziye evinde gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, bir kez daha terörü, terörizmi, teröriste yardım edeni ve bütün bağlantılarını lanetlediğini ifade etti.
Birlik, beraberliğe kast eden hain saldırının kesinlikle amacına ulaşmayacağını kaydeden Asya, "Allah'ı laneti bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlere, destekçilerinin üzerinde olsun. Bugün bütün İslam aleminin heyecanla beklediği, Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü heyecanla beklenirken, bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin terörün, terörizmin dininin, hiçbir kutsalının olmadığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız." diye konuştu.
Şehidin dayısı Şahin Çiftçi de hainlerin emellerine ulaşamayacağını belirterek, "2 yıl önce mezun olup çevik kuvvette göreve başlayan yeğenim de bu hain saldırıda şehit düşmüştür. Bu saldırıyı kınıyorum. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Allah mekanlarını cennet etsin. Milletimizin başı sağ olsun. Bu hainler emellerine varamayacaklar." diye konuştu.
Bekar olan şehit polis memuru Yılmaz'ın, ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olduğu öğrenildi.
Malatya'ya acı haber düştü
İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan Dikmen'in Battalgazi ilçesi Alişar Mahallesi'ndeki baba ocağına giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi anne Elif ve kardeşleri Nevzat ile Bekir Dikmen'e verdi.
Dikmen ailesine çocuklarının şehadet haberi verilmesinin ardından yakınları şehidin babaevine geldi.
Şehidin ailesinin yaşadığı eve ve mahalleye Türk bayrağı asıldı.
Babası Abuzer Dikmen'in 15 yıl önce vefat ettiği ve bekar olduğu öğrenilen şehidin, yaklaşık 3 aydır İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi.
Öte yandan Malatya Valisi Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü Ömer Urhal, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Şehidin yakınları tarafından evin girişinde karşılanan Vali Toprak ve Emniyet Müdürü Urhal, şehidin kardeşleri Nevzat ve Bekir Dikmen'e başsağlığı diledi.
Vali Toprak, taziye evindekilere de başsağlığı dileyerek, "Hepimizin başı sağ olsun. Vatan için şehit oldular. Bizler adına, hepimizin güvenliğini sağlama adına hepimiz için şehit oluyorlar. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah sabır versin ölüm acı ama biz sabırlı insanlarız, Allah'a sığınıyoruz ve şehadete erdiği için teselli oluyoruz." dedi.
İstanbul'daki terör saldırısı - Saldırıda şehit olan polis memuru Emre Horoz'un Konya'daki yakınlarına acı haber verildi
Konya'daki evine acı haber ulaştı
İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Emre Horoz'un Konya'nın Seydişehir ilçesindeki yakınlarına acı haber ulaştı.
Konya'da oturan şehidin annesi Emine ve babası Mustafa Horoz'un, acı haberi almalarının ardından Seydişehir'e gittiği öğrenildi.
Şehidin dedesinin evine Türk bayrakları asıldı. Aile, evin önüne kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.
Şehidin amcası Yakup Horoz, "Saldırı olmadan yaklaşık 10 dakika önce Emre ile telefonla görüştük. Bana görevinin bittiğini, eve doğru gittiğini söyledi." dedi.
Üç yıllık polis memuru Horoz'un, 7 ay önce ikiz bebeklerinin dünyaya geldiği öğrenildi.
Niğde şehidinin acı haberi ailesine ulaştı
İstanbul'da terör saldırısında şehit olan 24 yaşındaki polis memuru Bora Çelik'in Niğde'nin Bor ilçesindeki baba evinde yas var.
İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan Çelik'in, TOKİ Evleri Saltuk Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, aileye taziye ziyaretinde bulundu.
Kaymakam Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Emniyet Müdürü Murat Naki Toker de şehidin babası Nuri Çelik'in evine giderek, taziyelerini iletti.
Şehidin annesi Rahime Çelik'in ise İstanbul'a gittiği öğrenildi.
Ailenin 3 çocuğundan en küçüğü şehit Çelik'in, 4 aylık polis memuru olduğu belirtildi.

Haberin Devamı