Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin CFO’su

Finansal piyasalarda birçok ilke imza atan ve kur riski yönetimiyle tanınan Bülent Aksu, yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın ‘ekonomi takımı’nda yer alacak

Türkiye’nin CFO’su

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ekonomi yönetimine iş dünyasından önemli transfer geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın A Takımı’nda yer alacak isimlerden biri Turkcell’in Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Bülent Aksu oldu. Aksu, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev almak üzere Turkcell’den ayrıldı.

Turkcell bu ayrılığı KAP’tan; “Şirketimize 20 Temmuz 2016 tarihinde katılan ve Finans Genel Müdür Yardımcılığı (CFO) görevini yürütmekte olan Bülent Aksu, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev almak üzere şirketimizdeki görevinden 31 Temmuz 2018 tarihinde geçerli olmak üzere ayrılma kararı aldı” şeklinde duyurdu.

Kaan Terzioğlu’ndan övgü

Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Sayın Bülent Aksu, Turkcell’in bilanço ve kur riski yönetiminde ülkemizin örnek bir şirketi olmasını sağlayan uluslararası uygulamalarının yanı sıra, yatırımların finansmanına yönelik yenilikçi çözümleri ile şirketimizin sürekli büyümesini sağlayan güçlü finansal temeller üzerine kurulmasında önemli katkılar sundu. Şirketimizin güçlü ve sağlıklı finansal yapısını sürdürmesindeki emekleri ve üstün gayreti takdire şayandır. Aksu’nun Turkcell’de gösterdiği başarının katbekat fazlasını yeni görevinde de göstereceğine inanıyor, bu görevlendirmenin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bilanço ve kur riski yönetimindeki uluslararası uygulamalarıyla Turkcell’in Türkiye’nin örnek bir şirketi olmasında rol oynayan Bülent Aksu’nun Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekibine katkısının da önemli olacağı belirtiliyor.

Piyasalarda ‘ilklerle’ başarı hikayesi yazdı

- Bülent Aksu, ilk kez banka dışı bir kurumun varlığa dayalı menkul kıymet ihracı gerçekleştirmesini sağlayan isim olarak dikkati çekti. Aynı zamanda finansman bonosu, kira sertifikası ve Eurobond gibi ihraçlara imza atarak, Turkcell’in sermaye piyasalarındaki lider konumunu pekiştirdi.

- CFO Aksu, küresel piyasalarda yatırımcıların temkinli hareket ettiği ve dalgalanmanın oldukça fazla olduğu bir dönem olan Nisan 2018’de 500 milyon dolar nominal değerli 10 yıl vadeli uluslararası tahvil ihracı gerçekleştirdi ve 2 kat talep elde etti. Bu ihraç, 2015’ten bu yana bir Türk şirketi tarafından uluslararası piyasalarda gerçekleştirilmiş 10 yıl vadeli ilk ve tek Eurobond ihracı oldu.

Haberin Devamı

- Turkcell, özel sektöre öncü olacak bir adım attı ve Mart 2017’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırımların Türk Lirası ile yapılması yönündeki çağrısı üzerine yabancı para cinsindeki yatırım harcamaları, kira sözleşmeleri ile ürün ve hizmet alımlarını TL ve yerel para birimlerine çevirmeye başladı. Dış ticaretteki ilk açılımını önemli iş ortaklarından Huawei ile yerel para birimi cinsinden ilk satın alma işlemini yaparak gerçekleştirdi.

- S&P, Mart’ta Turkcell’in uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyede ‘BBB-’ olarak yineledi. Turkcell’in notunun teyit edilmesinde şirketin güçlü operasyonel ve finansal performansının etkili olduğu kaydedildi.