Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin altın çağı üç yıl sonra başlıyor (2)

Hakan Kırkoğlu, danışman, eğitmen ve yazar olarak uluslararası çalışmaları olan bir astrolog. Halen Moda'daki mekânında ve çeşitli üniversitelerde ders ve seminerler veriyor

* Siz öyle diyorsunuz ama her gün gazetelerde, dergilerde onlarca burç köşesi yayınlanıyor. Tutmayınca ben de "yükselenime" umut bağlıyorum.
Gazeteler bilginin aktarıldığı yerler değildir.

* Siz bir şifre çözücü olarak insanlara danışmanlık da yapıyorsunuz. Ne için danışıyorlar size?
İlişkiler konusunda, kariyer konusunda...

Haritada kişinin ilişkiye eğilimi görülür
* Mesela "kocamla aram bozuk, ne yapmalıyım" diye gelen de oluyor mu?
Kilitlenmiş, bozulmuş ilişkiler olabilir. Bir ilişkiyi tarif edebilmek için önce kişinin kendisini tarif etmek gerekir. Bunun için önemli olan doğum haritasıdır. Kişilerin haritalarında genel olarak ne tür ilişkilere eğilimli olduklarını görebilirsiniz. Bir kadının Venüs'ü Akrep'te işe bu genel olarak ilişkilerde huzursuz, kendi kendisiyle barışık olmayan bir ruhu anlatır. Ama Venüs'ü İkizler'de olan bir kadın, ilişkiye çok daha entelektüel bakabilir.

* Diyelim ki öyle... Tavsiyelerde mi bulunuyorsunuz?
Hayır. Bu kişiyi tanımladıktan sonra diğerinin astrolojik haritasını çıkarmak lazım. Bu iki harita arasındaki bağlara bakmak gerekiyor.

* Siz doğum tarihi, saati ve yerinden yola çıkıyorsunuz. Diyelim ki alt ve üst katta oturan iki komşunun aynı tarihte, aynı saniyede çocukları dünyaya geldi. O zaman ne olacak?
O zaman da bu kişinin kendi haritasını nasıl kullandığını ortaya çıkarıyorsunuz. Siz, zor bir haritadan son derece başarılı bir hayat çıkarabilirsiniz. Ama berbat bir hayat da yaşayabilirsiniz. Aynı olduğunu düşünseniz bile o kişinin bu haritayı nasıl yönlendirdiği çok önemli.

ABD altın çağını bitirdi
* Bunlar beni aştı... Peki bu sene kim şampiyon olacak?
Bunu bilmek için kahin olmak lazım. Ama Fenerbahçe fena gitmiyor galiba. Ben bu tür şeylere hiç girmiyorum. İşin traji komik tarafına bakın. Teknik Üniversite'de okudum, Boğaziçi'nde ekonomi master'ı yaptım, 7 yıl bankacılık yaptım. Ama kendimi hiç oralarda göremedim. Çünkü haritamın tepesinde Balık burcu var. İnsanlara bir çeşit yol gösterme tarafı da vardır Balık'ın.

* Madem ligin şampiyonunu bilemediniz bari şunu öğrenelim.. Önümüzdeki yıl Türkiye'yi neler bekliyor, dünyada ne gibi değişiklikler olacak?
Yeni yılın öngörülerini hazırlıyorum. Yalnız Amerika ile ilgili bir şey söyleyebilirim. Amerika'nın ilerletilmiş güneşi son 30 yıldır Kova burcunda gidiyordu. Kova burcu yüksek teknolojiyi, yenilikçiliği anlatan bir burç. Bu bakımdan 30 yılda çok verimlilik artışları oldu. Türkiye'nin güneşi işe son 20 yıldır Oğlak burcunda. Oğlak da kısıtlamayı, kıt kaynakları, mücadeleyi anlatan bir burç. Ama üç yıl sonra bizim güneşimiz de Kova'ya geçecek Sivil toplum örgütlerinin daha fazla güç kazanacağı, daha rasyonel bir topluma doğru giden bir çağ başlıyor. Amerika ise 6 Kasım seçimlerinde Balık'a girdi. Altın çağını tamamlıyor. 30 yıl boyunca sallanacak.

* Demek üç yıl sonra Türkiye Amerika'nın yerine oynayabilir diyorsunuz...
Hayır. Katiyen. Ben kesinlikle böyle bir şey söylemiyorum.

AB tarihi Merkür'e ters
* Milliyet gazetesindeki köşenizde bazı siyasi tahliller de yapıyorsunuz...
Onlar tahlil değil. Astrolojiye dayalı öngörüler. Mesela şu günlerde Merkür geri gitmeye başladı. 20 Aralık'a kadar böyle gidecek

* Yoksa kötü bir şeyler mi olacak?
Kötü bir şey değil ama Merkür geri giderken yapılan pek çok şey, yeniden değerlendirilmek zorunda kalıyor. Mesela Annan Planı Merkür geri giderken onaylanamadı; Bakü petrol hattının kararları Merkür geri giderken alınmıştı, hâlâ daha tamamlanamadı. 17 Aralık'taki Avrupa Birliği kararları da böyle bir döneme rastlıyor.

* Siz başbakan olsaydınız bu tarihi değiştirir miydiniz?
Elimde olsa değiştirirdim. Ama astoroloji yazgıyı da gösteriyor. Bu Başbakan'ın elinde değil, bu yüzden tarihi değiştirelim dersen gülerler adama.

* Yani Avrupa Birliği görüşmeleri şu anda zora girecek diyorsunuz...
Çok yoracak bizi. Mehter takımı gibi bir ileri bir geri gidilecek. Gökyüzü bunu gösteriyor.

* Herkesin bildiğini bir de gökyüzü doğruluyor...
Zaten Astroloji sizin bildiğinizi size söylüyor...

Haberin Devamı