Gazete Vatan Logo

Türkiye MIPIM’e ‘ödülle’ çıkarma yaptı!

Fuarda Türkiye onur ülkesi seçildi

MIPIM’de Bosphorus City ‘En İyi Türk Projesi’, Akasya Acıbadem ‘Halkın Seçimi’ alanında 1. seçildi. ‘En İyi AVM Ödülü’ Marpara Park’ın, özel ödül Bayraktar’ın oldu.

Fransa’nın Cannes şehrinde 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye’nin onur ülkesi seçildiği dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, Türkiye’den projelerin de ödüllendirildiği özel bir törenle son buldu.

Bu yıl 46 ülkeden 175 projenin başvurduğu fuarda Mimar Mehpare Evrenol’un yönettiği Mimarlar Workshop tarafından hayata geçirilen, Sinpaş GYO’nun Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olarak inşa ettiği Bosphorus City projesi “En İyi Türk Projesi” kategorisinde jüri oylaması ile birincilik ödülüne layık görüldü. SAF GYO’nun Akasya Acıbadem projesi ise, Göl ve Koru etaplarıyla “2013’te Halkın Seçimi” kategorisinde birinci oldu. Ece Grubu’nun geçen yıl Ekim ayında açtığı Marmara Park juri ve katılımcıların oylarıyla “En İyi Alışveriş Merkezi Ödülü”ne layık görüldü. MİPİM ve prestijli mimarlık dergisi Architectural Review’ın düzenlediği Future Awards 2013’te de ödüller sahiplerini buldu. Türk firmalarının 3 kategoride ödüle layık görüldüğü yarışmada Suyabatmaz Demirel Mimarlık tarafından Mar Yapı için tasarlanan Basın Ekspres aksındaki TRI G projesi, kendi kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Fuarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a da özel ödül geldi. 80’den fazla ülkeden 20 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı MIPIM Fuarı’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteğiyle Türkiye’den 28 firma projelerini ve Türkiye’yi tanıtma fırsatını buldu. Türkiye’de son dönemde dev bir kentsel dönüşüm hamlesi gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, MIPIM organizasyonu tarafından, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile kaynak yaratarak, alt gelir grubuna yönelik 500 bin adet sosyal konut üretimini gerçekleştirmesi başarısı nedeniyle özel ödüle layık görüldü.

İmza attığı projelerle Türkiye’yi uluslararası arenada birçok kez temsil eden Mimar Gökhan Avcoğlu ve Dara Kırmızıtoprak da Autopia AVM projesi ile MIPIM Architectural Review Awards 2013’te bir ödülün daha sahibi oldu.

Büyük ödül Tabanlıoğlu’na

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeo Park Projesi, dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM’de, ‘Büyük Ölçekli Kentsel Proje’ dalında büyük ödülü kazandı. MIPIM ile Architectural Review dergisinin ortaklaşa düzenlediği MIPIM AR Future Awards 2013 Ödülü’nü, Cannes’daki JW Marriott Otel’de düzenlenen törende, Tabanlıoğlu Mimarlık adına şirketin ortağı Murat Tabanlıoğlu aldı.

MIPIM AR ödülüne layık bulunan Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeo-Park projesi, 21’inci yüzyılın Avrupa kenti olan İstanbul’un ana istasyonu olarak, Marmaray başta olmak üzere, farklı ulaşım alternatiflerini olduğu gibi aynı zamanda kentlileri buluşturan bir yaklaşımla tasarlandı. Çevresinde yer alan, denizle de birleşen kentsel alanı doğallaştırılan ve farklı işlevler kazandırılan proje, kamusal kullanımın etkinleşmesini hedefliyor.

Açılışa NEF damgasını vurdu

MIPIM, 24 yıllık tarihinde ikinci kez bir Türk şirketi tarafından kapılarını açtı. 80’den fazla ülkeden 20 bin ziyaretçinin katıldığı MIPIM fuarında etkinlikler, NEF Gayrimenkul’ün açılış kokteyli ile start aldı. Şirket, açılış kokteylinde sadece Türkiye’den gelen 28 firmanın temsilcisini değil, İtalya, Almanya, Fransa, Hollanda, Rusya, Kanada, İngiltere gibi ülkelerin yatırımcılarını da ağırlayarak Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulundu.

Suyabatmaz tasarladı

2010 yılında Güneşli Konutları Projesi ile MİPİM’den ödül aldıklarını hatırlatan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “Güneşli’de hayata geçireceğimiz TRI-G ile ikinci kez burada ödül sahibi olmak bizi gururlandırıyor. Markalı konut projeleri ile birlikte modern mimariyi fonksiyonellikle birleştiren yapılar üreten Türk firmaları hem inşaat hem mimari alandaki gelişimini tüm dünyaya kanıtlıyor” dedi. TRI-G projesi, Suyabatmaz & Demirel Mimarlık tarafından tasarlanıyor.

Haberin Devamı