Gazete Vatan Logo

Türkiye-İsrail görüşme trafiğinde en yoğun gün

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün, aralarında İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yakın dostunun bulunduğu Amerika’daki Musevi lobisinin önde gelen isimlerini ağırlamasına paralel olarak, Türk ve İsrail yetkililerinin Cenevre’de bir araya geldiği bir sırada, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’dan Ankara’ya ikinci zeytin dalı uzandı. Öte yandan Jerusalem Post, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in iki ülke arasında yoğun arabuluculuk yürüttüğünü öne sürdü.

Türkiye-İsrail görüşme trafiğinde en yoğun gün

NETANYAHU’DAN MESAJ

Jerusalem Post’un haberine göre, dün İsrail-Ürdün sınırında incelemeler yaptığı sırada gazetecilerin sorularını cevaplayan Netanyahu, Erdoğan’la görüşen Amerikalı Musevi heyetinin içinde yer alan yakın dostu Malcolm Hoenlein’in Kudüs’ten Erdoğan’a herhangi bir mesaj götürüp götürmediğinin sorulması üzerine yorum yapmaktan kaçınarak, "Ama onların Hoenlein’a neler dediklerini duymak isterim" dedi. Netanyahu ayrıca, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istediklerini, ancak bu sürecin çift taraflı olduğunu söyledi.

Dün Amerikalı Yahudi kuruluşları, Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmişti. Ziyaretçiler arasında, Netanyahu’nun arkadaşı ve Malcolm Hoenlein da yer almıştı.

CENEVRE’DE BULUŞMA

Bu arada Haaretz gazetesi de, Musevi lobisi temsilcilerinin Erdoğan’ı ziyaret ettiği sırada, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Netanyahu’nun özel temsilcisi Dore Gold’un Cenevre’de bir araya geldiğini duyurmuştu.

BİDEN ARABULUCU

Öte yandan Jerusalem Post, ABD Başkan Yardımcısı Biden’in, Ankara ve Tel Aviv arasında yoğun arabuluculuk faaliyetleri yürüttüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Haberini İsrail Dışişleri kaynaklarına dayandıran gazete, son olarak geçen ay Davos’ta Netanyahu ile bir araya gelen Biden’ın, aldığı mesajı Ankara ziyaretinde Erdoğan’a ilettiğini yazdı.