Gazete Vatan Logo

Türkiye için kara leke!

Türkiye’de internete yönelik sansür ve yasaklamalar yurt dışında eleştirilmeye devam ediliyor

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, 2012 yılı “İnternet Düşmanları” ve “Gözetim Altındaki Ülkeler” listesini yayınladı. Libya ve Venezuella’nın çıkarıldığı “Gözetim Altındaki Ülkeler” listesinde kalan Türkiye için ağır sözler kullanıldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, 12 Mart Dünya Siber Sansürle Mücadele Günü dolayısıyla 2012 yılı “İnternet Düşmanları” ve “Gözetim Altındaki Ülkeler” listesini yayınladı.

Örgütün “İnternet Düşmanları” listesinde Burma, Çin, Küba, İran, Kuzey Kore, Suudi Arabistan, Suriye, Türkmenistan, Özbekistan, Vietnam ve bu yıl eklenen Bahreyn ve Belarus yer alıyor.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 14 ülkenin dahil olduğu “Gözetim Altındaki Ülkeler” listesinde ise Avustralya, Mısır, Eritre, Fransa, Malezya, Rusya, Güney Kore, Sri Lanka, Tayland, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri ve bu yıl listeye eklenen Hindistan, Kazakistan bulunuyor.

Libya ve Venezuella ise 2012’de “Gözetim Altındaki Ülkeler” listesinden çıkarılırken Türkiye’ye ilişkin, “Binlerce internet sitesine hala erişim yok internet kullanıcıları filtre girişimleri alarm veriyor ve internet gazetecileri hakkında dava açılmaya devam ediliyor” ifadeleri kullanılıyor.

Haberin Devamı