Gazete Vatan Logo

Türkiye hikayeni keşfet

Türkiye’de faaliyet gösteren 17 küresel şirketin CEO’ları Türkiye Hikayeni Keşfet kampanyası çerçevesinde reklam filminde oynadı. Tanıtım filmleri yeni yılda 5 ülkede gösterilecek

Türkiye hikayeni keşfet

Türkiye’nin, küresel şirketlerin yabancı CEO’ları aracılığıyla tanıtımını yaptığı “Türkiye Hikayeni Keşfet” kampanyasına, 17 ülkeden ülke başkanları, CEO’lar ve genel müdürler katıldı.

Ekonomi Bakanlığı’nın başlattığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yürütülen kampanyada, Vodafone, Unilever, Ford Global, BNP Paribas, Sberbank, GE Global, Toyota, Hyundai ve Novartis gibi dünya devleri yer aldı. Kampanyanın tanıtım filmleri, yeni yılla birlikte Avrupa ülkeleri (İngiltere, Fransa, Almanya), Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde gösterilmeye başlanacak.

Kampanyaya katılanlardan biri de Philip Morris/Sabancı’nın Genel Müdürü Enrique Jimenez...

Ekonomiyi algı belirler

Ekonomi Bakanlığı’nın başlattığı ve TİM’in koordinasyonunda yürütülen, “Türkiye Hikayeni Keşfet” kampanyasının önemine vurgu yapan Jimenez, “Türkiye, zor bir yıl geçiriyor. En son Beşiktaş ve Kayseri’de yaşanan olaylar düşünüldüğünde, kelimeler duyguları anlatmakta yetersiz kalıyor. Böyle zor zamanlarda uluslararası şirketlere daha büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Philip Morris/Sabancı, Türkiye’de uzun yıllardır var. Biliyoruz ki zor zamanlar geliyor ve geçiyor” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Ekonominin durumunu algı ve beklentilerin belirlediğine işaret eden Jimenez, Türkiye ekonomisinin, dünyanın gördüğünden çok daha iyi durumda olduğunu da belirtti.

Enrique Jimenez “Türkiye’deki ekonomik tabloya baktığımızda büyüme devam ediyor, cari açık hala minimal düzeyde. Bu nedenle algı ve beklentileri iyi yönetmek gerektiğini düşünüyorum. Yurtdışındaki paydaşlarımıza Türkiye’ye neden inandığımızı anlatmak gibi bir görevimiz var. Hepimiz ekonomiye katkı yapmaya devam etmeliyiz. Küçük bir katkı bile toplamda büyük sonuçlar doğurabilir” diye konuştu.

EN BÜYÜK YATIRIMIMIZ TÜRKİYE’DE

Türkiye’de son 3 yılda 300 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Philip Morris/Sabancı’nın Genel Müdürü Enrique Jimenez, Philip Morris dünyası içinde en büyük üretim tesisinin Torbalı olduğunu, dünyaya Türkiye’den 100’ün üzerinde profesyonel ihraç ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı