Gazete Vatan Logo

Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası İstanbul'da!

Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası İstanbul'da!

"Biz Birlikte Türkiye'yiz" sloganıyla hafta sonu Harbiye Cemil Topuzlu açık hava sahnesinde Büyükler Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası yapılacak. 11 ilden yarışmacıların katılacağı şampiyonaya İBB ev sahipliği yapıyor. Cumartesi ve Pazar Günleri saat 20:30'da başlayacak şölene tüm İstanbullular ücretsiz olarak davetli.

"BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"

Türk kültürünün tanıtımı konusunda önemli çalışmalara imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükler Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor.

İBB ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğinde düzenlenen ve 11 farklı yörenin yarışacağı şampiyona mehteran ve semazen gösterileri ile izleyenlere unutulmaz bir hafta sonu yaşatacak.

AÇIK HAVADAKİ ŞÖLENE İSTANBULLULAR ÜCRETSİZ OLARAK DAVETLİ

24-25 Eylül tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu açık hava sahnesinde yapılacak olan organizasyon "Biz Birlikte Türkiye'yiz" sloganı ile ve "Halk Oyunları Sevgi ve Barışın Mayasıdır" temasıyla gerçekleştirilecek.

Zengin ve köklü değerlere sahip Türk Halk Oyunları'nın yayılıp yaşatılması, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması için yapılan şampiyonada Van Artvin, Ankara, Gaziantep, Iğdır, Diyarbakır, Kocaeli, Antalya, Çanakkale, Çorum ve İstanbul illerinden 11 takım katılacak.

Haberin Devamı

Cumartesi ve Pazar günü yapılacak şampiyona saat 20.30'da başlayacak. Dev organizasyonda yarışmaların yanı sıra mehteran ve semazen gösterileri de yer alacak. Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz gecesine kadar Türkiye'nin tarihinde önemli yer tutan olayların da canlandırılacağı şampiyona iki gün boyunca ücretsiz izlenebilecek.