Gazete Vatan Logo

Türkiye guguk devleti mi?

Erdoğan’dan AB’ye sert tepki

Türkiye guguk devleti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Aralık operasyonunu eleştiren AB’ye tepkisini sürdürdü: “Türkiye guguk devleti mi? Türkiye’deki yargının kararlarına saygı duyacaksınız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da Wyndham Hotel’de düzenlenen DEİK Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında 14 Aralık operasyonuna tepki gösteren Avrupa Birliği’ne karşı sert eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan özetle şöyle dedi:
- DÖNEMİN ÖRGÜTÜ: Geçen yıl ‘17-25 Aralık darbe girişimi’ yaşandı. Herhangi birinde boynumuzu eğseydik bugünlere ulaşamazdık. İddianamelerde ‘Dönemin Başbakanı’ diyenler, şimdi dönemin haşhaşi örgütü oldular. Bu örgütü de inşallah kısa süre zarfında hiç kimse hatırlamayacak, hatırlayan da hayırla yad etmeyecek.
- ÜST AKIL EMREDİYOR: Bir maşa kullanılamaz hale gelirse, bu üst akıl gider kendisine başka bir maşa bulur. Maske değişse de oyun değişmiyor. Düne kadar birbirlerine demediklerini bırakmayanlar bugün kucaklaşıyor. Çünkü üst akıl, öyle emrediyor. Biz yetkiyi milletten aldık, hesabı da sadece millete veririz.
- NE KADAR DA HASSASLAR: 14 Aralık’ta yargı, önündeki iddialardan ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. O andan itibaren malum çevreler, ‘Basın susturuluyor’ diye kampanya başlattı. Çok enteresan AB, tatil gününde bununla ilgili açıklama yapıyor ya... Ne kadar da hassaslar, ne kadar da bu ülkede olanları, bitenleri seviyor, sayıyor hemen açıklamalarını yapıyorlar. 50 yıldır kapılarında bizi bekletenler acaba bu hassasiyeti nereden elde ettiler?
- KARARI BEKLEYECEKSİN: AB’nin en büyük ülkesine ‘PKK terör örgütünü ülkenizde besliyorsunuz, buyurun size dosyalar’ diye sunduğumda, baştaki zattan veya hanımefendiden aldığım cevap şu; ‘Şu anda haklarında 4 bin dava var.’ Verilen bir cevap da ne biliyor musunuz? ‘Burası bir hukuk devleti, neticeyi bekliyoruz.’ Türkiye ne? Guguk devleti mi? Burası da hukuk devleti. Bu hukuk devletinin verdiği kararı bekleyeceksin. Hoşunuza gitse de gitmese de Türkiye’deki yargının tasarruflarına ve kararlarına saygı duyacaksınız.
- KUSURA BAKMASIN: Neymiş? Gözaltına alınanlar, gazeteciymiş. Ya gazeteci suç işlemez mi, işlemiyor mu? İngiltere’de telekulak skandalı nedeniyle 50 gazeteci sorguya çekilirken, ‘Basın susturuluyor’ demediniz? İsrail bu yıl içinde 16 gazeteci katletti. Neden sustunuz? Türkiye’de polis katiline, bekçi katiline, insanların hürriyetlerine kasteden örgüt üyelerine ‘gazeteci’ diyerek sahip çıkacaksın, ama AB içinde olanı başka ülkelerde olanı görmeyeceksin. Hiç kimse kusura bakmasın... O günler geçti. Türkiye, AB’nin önünde kapıkulu değildir. Türkiye, asla azarlanacak, tedip edilecek, kendisine gündem belirlenecek bir ülke değildir. Hani demokrasi, nerede demokrasi? Ey AB, ileri demokrasi diyorsunuz, demokrasiye niye sahip çıkmıyorsunuz? Seçilmiş insanlara niye sahip çıkmıyorsunuz da darbe yapanlara sahip çıkıyorsunuz.”
‘Ülkem için tehdittir’
‘Kobani, Kobani, Kobani’ diyenlerin oraya uçaklarla mühimmat indirdiklerini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Bir kısmı terör örgütü DEAŞ’a gitti, bir kısım da PYD’ye gitti. İkisi de terör örgütü. Orada 3 bin kadar savaşçı var. DEAŞ’la (IŞİD) savaşıyor. Peki Halep ile niye ilgilenmiyorsunuz? Yoksa Kuzey Suriye’de yeni bir yapılanma mı oluşturuluyor? Üç kantonu birleştirmek suretiyle yeni bir yapılanmanın içerisine girebilirler. Bu ülkem için bir sıkıntıdır, bir tehdittir. Bunu görmemezlikten gelemeyiz.”

Haberin Devamı