Gazete Vatan Logo

Türkiye fonların ‘özel’ takibinde

Türkiye fonların ‘özel’ takibinde

Globalturk Capital, dünyanın 30’dan fazla özel sermaye fon yöneticisini İstanbul’da bir araya getirdi. Merkezi Washington’da bulunan dünyanın en büyük Yükselen Pazarlar Özel Sermaye Fonu Birliği (EMPEA) ile beraber Globalturk Capital tarafından düzenlenen ‘Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları’ etkinliğinde ilk kez bir araya gelen, dünyanın 30’dan fazla önemli özel sermaye fon yöneticisi, Türkiye ekonomisine ilişkin bilgi edinme fırsatı buldu.

Küresel ekonomi ve Türkiye hakkında değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özel sermaye fonları gibi uzun dönemli bakış açısına sahip yatırımcıları yöneten kişilerin Türkiye’yi uzun vadeli değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en önemli riskin uzun süreli bir siyasi istikrarsızlık olduğunu belirten Bakan Şimşek, “Özel sermaye fonları gibi uzun dönemli bakış açısına sahip yatırımcılar, Türkiye’yi bu şekilde ele almalı” diye konuştu.

Dikkatle izleniyor

Türkiye’ye yatırımcı ilgisinin diğer yükselen pazarların gerisinde olduğunu vurgulayan EMPEA Başkan Yardımcısı Randy Mitchell de “Makro ortamların düzelmesiyle bu bakış açısı çok hızlı değişebilir çünkü Türkiye dikkatle izleniyor” dedi.

Haberin Devamı

Etkinlikte Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Özel sermaye fonu yatırımlarına DEİK olarak her zaman destek olmak istediklerini” söyledi.

200 fondan 17 milyar $
GLOBALTURK Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, son 10 yılda 200’den fazla fonun 17 milyar dolarlık yatırıma yaptığını söyledi. Bunun aynı dönemde giren doğrudan yatırımın yüzde 10’undan fazlası olduğunu belirten Barış Öney, Türkiye’de artık yatırımdan çıkma aşamasına gelmiş 150 şirket bulunduğunu, bu fonlardan başarılı çıkışların olması durumunda, Türkiye’nin çok daha fazla özel sermaye fonu çekeceğini ifade etti.