Gazete Vatan Logo

Türkiye dünyaya örnek oluyor

Türkiye'ye bir takım toplantılara katılmak için gelen HDS Global CTO'su Hubert Yoshida, "Türkiye akıllı şehir vizyonuyla dünyaya örnek oluyor" dedi.

Türkiye dünyaya örnek oluyor

İstanbul'da düzenlenen World Cities Expo İstanbul 2017 fuarının yanı sıra, Türkiye'nin akıllı şehirler hayata geçirmek konusundaki vizyonuna ve ihtiyaçlarına yönelik bir dizi üst düzey toplantıya katılmak üzere ülkeye gelen Hitachi Data Systems (HDS) Global CTO'su Hubert Yoshida basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yoshida, dijital dönüşüm, veri kullanımı alanındaki evrim, toplum güvenliği ve şirketin sosyal inovasyon konusundaki vizyonu üzerine bilgiler paylaşırken, Cem Fındıkoğlu ise HDS'nin Türkiye'deki yol haritasından ve ülkenin bölgesel açıdan öneminden bahsetti.

Hükümetin toplum yararını gözeterek Türkiye'nin şehirlerini daha akıllı bir hale getirmek konusuna olan ilgisi, yaklaşımı ve vizyonu dünyaya örnek olacak nitelikte olduğunu dile getiren Yoshida, "Türkiye durmadan gelişmeye devam ediyor ve biz de bu sürece katkıda bulunmayı diliyoruz. Hitachi'nin Sosyal İnovasyon odağında daha akıllı, güvenli ve sağlıklı bir toplumu hedefleyen ana stratejisinin bir parçası olan akıllı şehirler, Nesnelerin İnterneti olarak da tanımladığımız operasyonel teknolojiler ile bilgi teknolojilerinin entegrasyonunu gerektirir" dedi.

Haberin Devamı

"Dijital dönüşüm iş dünyası ve toplumu küresel çapta etkiler"

Dijital dönüşümün iş dünyasını ve toplumu küresel çapta etkilediğini belirten Hubert Yoshida, teknolojik gelişmeler alanında son 10 yıl içerisinde bir patlama yaşanmasına rağmen, bir önceki 10 yıla kıyasla üretkenliğin düştüğünü, bunun ise iş süreçlerinin yeni teknolojilere ayak uyduramamış olmasından kaynaklandığını söyledi.

Daha akıllı, daha güvenli, daha verimli toplumlar

Daha akıllı, daha güvenli ve daha verimli toplumlar için çalıştıklarını belirten Yoshida, "Nesnelerin İnterneti, yapay zeka gibi teknolojik gelişmeler elbette çok önemli fakat Hitachi Data Systems olarak asıl hedeflediğimiz şey, sosyal inovasyona ivme kazandırarak toplumun gelişimine, güvenliğine ve dünyanın daha iyi bir yer olmasına katkıda bulunmak. Tüm teknolojik gelişmeler bize bu yolculukta yardımcı olan birer araçtan ibaret" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Türkiye'de büyümemize devam edeceğiz"

Hitachi'nin operasyonel teknolojiler alanında 107 yıllık ve bilişim teknolojileri alanında ise 58 yıllık bir geçmişe sahip olması dolayısıyla, bu iki alanın kesişmesinden meydana gelen IoT'nin (nesnelerin interneti) şirketin DNA'sında olduğunu hatırlatan HDS Türkiye Genel Müdürü Cem Fındıkoğlu ise, "Türkiye'de sosyal inovasyonla ve pazarın kendisinden daha hızlı büyümeye devam etmek konusunda kararlıyız. HDS, Hitachi'nin merkezinde ve inovasyona öncülük ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye, Hitachi'nin sağlık alanında bölgesel üssü

Şirketin Türkiye'ye verdiği önemin yanı sıra, ülkenin Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya için stratejik ve coğrafi bir önem arz ettiğini vurgulayan Fındıkoğlu, Nisan 2017'de duyurulan yatırımla Hitachi'nin Türkiye'yi sağlık alanında bölgesel üs ve inovasyon ortağı olarak konumladığını hatırlattı.